Σε αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από την ερχόμενη Πέμπτη (23 Φεβρουαρίου) ως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου προχωρούν οι μηχανικοί. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης αυθαιρέτων.

Να σημειωθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής φακέλου για την υπαγωγή στη ρύθμιση (Ν. 4014/2011) και το ΥΠΕΚΑ, ήδη δέχεται πιέσεις για να δώσει νέα παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Έως χθες είχαν υποβληθεί συνολικά 259.748 φάκελοι. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για 27.557 αυθαίρετα ενώ οι υπόλοιποι φάκελοι βρίσκονται στα πρώτα στάδια της διαδικασίας. Τα έσοδα από παράβολα και ειδικά πρόστιμα έφτασαν τα 315.504.021 ευρώ.

Δωρεάν μελέτες για τα καμένα κτίρια του Κέντρου

Το ΤΕΕ σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών και συγκροτώντας κοινό μέτωπο με τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τον Ιατρικό Σύλλογο αποφάσισε επίσης την αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και τα Συμβούλια, από σήμερα έως και το τέλος του μήνα. Επίσης διοργανώνει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας με συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή του Μανώλη Μητσιά, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Σύνταγμα.

Για τα καταστήματα και κτίρια του Κέντρου που υπέστησαν ζημιές -το ιστορικό κτίριο του κινηματογράφου «ΑΤΤΙΚΟΝ», το κτίριο του «ΑΣΤΥ» κ.ά.- το ΤΕΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία, ώστε μέλη του να εκπονήσουν δωρεάν τις μελέτες και τις επιβλέψεις που απαιτούνται.