Τρεις μαθητές Λυκείου, ανάμεσα τους δυο ανήλικοι, εμπλέκονται σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ηλεκτρονική επίθεση που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα την επίθεση είχε κάνει ομάδα ατόμων με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S.). Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν 18χρονο, μέλος της ομάδας, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο νεαροί, ηλικίας 16 και 17 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας την ευθύνη για την παράνομη διείσδυση είχε αναλάβει ομάδα νεαρών «κράκερ», με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους Anonymous.

Στη συνέχεια στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που έκαναν σε ιστότοπους, οι οποίοι είχαν παραβιασθεί, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετέχουν σε οργανωμένα κτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «G.H.S.».

Επίσης, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ οι συγκεκριμένοι «κράκερ», εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, στα σπίτια των τριών νεαρών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τρεις φορητοί υπολογιστές.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση «διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί «βανδαλισμοί» των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, καθόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις».

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.