Δεν άνοιξαν πολλά σχολεία Την Τρίτη σε περιοχές της Αθήνας, καθώς το πετρέλαιο δεν… έφτανε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Κομνηνός Μαντάς, υπήρξαν σχολεία στο Λεκανοπέδιο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας που δεν λειτούργησαν επειδή οι δεξαμενές πετρελαίου τους ήταν άδειες. Στα σχολεία αυτά, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία τους, προτίμησαν να κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο για τις επόμενες ημέρες καθώς είχαν ελάχιστες ποσότητες πετρελαίου.

Ο κ. Μαντάς είπε χαρακτηριστικά ότι «ο χειρότερος εφιάλτης μας έγινε πραγματικότητα» και ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας καθώς πολλές σχολικές επιτροπές δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα για την λειτουργία των σχολείων τους.
Πάντως τις αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων, τις πήραν πολλοί δήμαρχοι της Αττικής χωρίς σχετικές εισηγήσεις από τους διευθυντές εκπαίδευσης της χώρας, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά σχολεία έκλεισαν σήμερα σε περιοχές όπως το Κορωπί, το Λαύριο ή η περιοχή Μαρκόπουλου. Σύμφωνα με τον νόμο, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας αναφέρει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα κατά την εκτίμησή του προβλήματα, σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών και αναφέρεται επίσης στη δυνατότητα λειτουργίας του σχολείου σε σχέση με ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής Εκπαίδευσης εισηγείται στους δημάρχους τη διακοπή ή μη, της λειτουργίας των σχολείων του δήμου, ενώ ο δήμαρχος εκδίδει τη σχετική απόφαση, την οποία και κοινοποιεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Πλέον όμως, την αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων, την έχουν οι δήμοι που συνεργάζονται με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.