Ενώ οι «αγανακτισμένοι» προχωρούν το Σαββατοκύριακο σε απολογισμό και αποφασίζουν για την επόμενη φάση των κινητοποίησεων τους, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την απελευθέρωση της πλατείας Συντάγματος από τους καταληψίες και τις σκηνές τους.

Μετά και τις διαμαρτυρίες τόσο από τα μεγάλα ξενοδοχεία του Συντάγματος – που έχουν πλέον χιλιάδες ακυρώσεις – όσο και από τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, για την κατάσταση που επικρατεί, ειδικά στο κάτω μέρος της πλατείας, ο κ. Καμίνης ζητεί να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία της περιοχής.

Σε δηλώσεις του, το πρωί, στο MEGA, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι πρέπει «να σταματήσει η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατείας Συντάγματος» και για επιτευχθεί αναλαμβάνει από σήμερα πρωτοβουλία ο Δήμος.

Το απόγευμα ο κ. Καμίνης έχει συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Οι σκηνίτες

Και εκπρόσωποι «αγανακτισμένων» – σκηνιτών της πλατείας Συντάγματος, θα συμμετάσχουν, όπως ενημερώνουν οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων, στη συνάντηση των επικεφαλής του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με τον δήμαρχο, προκειμένου να αναζητηθεί διέξοδος για την ομαλή επαναλειτουργία της κεντρικότερης πλατείας της πόλης.

Στο τραπέζι του διαλόγου, παρόντος και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ι. Σγουρού, ο οποίος επίσης θα λάβει μέρος στη σύσκεψη, θα τεθεί και το θέμα της σταδιακής απομάκρυνσης των σκηνών, που καταλαμβάνουν εδώ και 45 ημέρες το κάτω μέρος της πλατείας.