Σε «μόδα» τείνει να εξελιχθεί η εισβολή ληστών με αυτοκίνητα (!) σε κοσμηματοπωλεία. Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν δυο περιστατικά προκαλώντας προβληματισμό στους αστυνομικούς, οι οποίοι όπως έλεγαν «και παλαιότερα είχαμε ανάλογα περιστατικά, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά».
Και στις δυο περιπτώσεις, στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα της Δευτέρας και σήμερα, Τρίτη, στον Πειραιά, δράστες ήταν τρια άτομα.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής «επενδύουν» στις εικόνες που καταγράφουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των καταστημάτων στην προσπάθεια να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.
Όπως λένε, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι δράστες. Στις υπόλοιπες είναι προφανές ότι οι ληστές έχουν «αντιγράψει» τον τρόπο δράσης, της πρώτης συμμορίας που χρησιμοποίησε αυτοκίνητο ως πολιορκητικό κριό.
Οι δράστες δεν πτοούνται από το γεγονός ότι με την μηχανοκίνητη είσοδο τους στο κατάστημα προκαλείται μεγάλος θόρυβος και αναστάτωση στην περιοχή. Κάθε φορά εγκαταλείπουν επιτόπου το όχημα που έχουν χρησιμοποιήσει, έχοντας όμως πρώτα φροντίσει να εξαφανίσουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, όπως αποτυπώματα.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι δράστες έχουν κλαπεί μερικές ημέρες πριν την εισβολή, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση είναι οργανωμένη και ο στόχος εντοπισμένος νωρίτερα.
Σήμερα, στις 4.30 τα ξημερώματα, άγνωστα άτομα «κατέβασαν» με αυτοκίνητο την πρόσοψη κοσμηματοπωλείου στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός 24 στον Πειραιά. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή με τα κοσμήματα σημαντικής αξίας που είχαν αρπάξει.
Χθες, στις 5.30 τα ξημερώματα, άγνωστοι με τον ίδιο τρόπο «χτύπησαν» κοσμηματοπωλείο στην οδό Δεκελείας 140 στη Νέα Φιλαδέλφεια.