Σε σειρά προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρά αυτή την εβδομάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων (ΠΟΥΓΥ) – ΙΚΑ.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με την πρώτη στάση εργασίας, αύριο, Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 18:00, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, το ΔΣ της ΠΟΥΓΥ – ΙΚΑ κατέληξε ομόφωνα σε αυτή την απόφαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά την κατάθεση – προσθήκη από το υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Σχέδιο Νόμου «Δωρεά και Μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις», η οποία ουσιαστικά καταργεί το αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας (ακτινολογική άδεια), για όσους εργάζονται στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες.

Η επόμενη στάση εργασίας είναι την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καθώς και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 10 Ιουνίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 π.μ.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω δράσεις από την ΠΟΥΓΥ – ΙΚΑ, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, στοχεύουν στην απόσυρση της προσθήκης, ενώ απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στην ιοντίζουσα ακτινοβολία (κλασική ακτινολογία – αξονικούς – μαγνήτες – RIA, κλπ.) να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ μπορούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, καλυπτόμενοι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).