«Το θέμα δεν έληξε εδώ»
, είπε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, διαβάζοντας το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναστολή της εφημερίας του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» την περασμένη Τετάρτη, με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες και υλικά. Σύμφωνα με αυτό, δεν έγινε ορθή αξιολόγηση της κατάστασης και δεν ελήφθησαν υπόψη οι επιπτώσεις που απορρέουν από την αναστολή της εφημερίας ενός Νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας έπαυσε από τα καθήκοντά τους την διοικητή του Νοσοκομείου κυρία Ελένη Ρογδάκη και τον αναπληρωτή διοικητή, υπεύθυνο για τις εφημερίες, κ. Δ. Πεφάνη. «Το βραχύ χρονικό διάστημα δεν της επέτρεψε να γνωρίσει καλά πρόσωπα και καταστάσεις», σχολίασε ο υπουργός για την κυρία Ρογδάκη, η οποία παρέμεινε στο τιμόνι του «Αλεξάνδρα» για περίπου έναν μήνα.

Επίσης, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στη διοικητική διευθύντρια του Νοσοκομείου, στην προϊσταμένη υποδιεύθυνσης διοικητικού και στην προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Μελετώντας, ωστόσο, το πόρισμα ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την απορία του για την απουσία ονομάτων γιατρών που πιθανότατα ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Μάλιστα, άφησε αιχμές για τους συντάκτες του πορίσματος, διότι «… εξαίρεσαν από την απόδοση ευθυνών το ιατρικό προσωπικό, γεννώντας ερωτήματα και απορίες σε όλους μας». Για το λόγο αυτό, διέταξε νέα ΕΔΕ, την παρακολούθηση της οποία ανέθεσε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Ν. Πολύζο.

Τη διοίκηση του Νοσοκομείου αναλαμβάνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Έλενα κ. Ν. Φαλδαμής ο οποίος στο εξής θα συνδιοικεί και τα δυο Νοσηλευτικά Ιδρύματα.