Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας μετανάστης της Υπατίας, ο οποίος σε κατάσταση σοκ, περιλούστηκε με βενζίνη και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, διαμαρτυρόμενος για τις άδειες παραμονής που τους χορήγησε η κυβέρνηση.
Ο εν λόγω μετανάστης είχε επιστρέψει στην Υπατία από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις προηγούμενες ημέρες λόγω της απεργίας πείνας, και την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εγκατάλειψη του κτιρίου από τους 250 απεργούς άρχισε να φωνάζει: «Δεν έχουμε δικαιωθεί», «Αυτά δεν είναι άδειες παραμονής».
Ακολούθως έσκισε τα χαρτιά που του είχαν χορηγηθεί, λούστηκε με βενζίνη, άναψε έναν αναπτήρα και απειλούσε να καεί ζωντανός. Παρενέβησαν, ωστόσο, οι υπόλοιποι μετανάστες και κατόρθωσαν να μην πάρει το περιστατικό δραματικές διαστάσεις.

Οι μετανάστες πήραν από την Αστυνομία τα χαρτιά τους τα οποία αποτελούν το εισιτήριο για να υπαχθούν το καθεστώς ανοχής, όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία στην οποία κατέληξαν με την κυβέρνηση. Παράλληλα, τόσο στα νοσοκομεία, όπου είχε μεταφερθεί ένας αριθμός από αυτούς, όσο και στο χώρο της Υπατίας, ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Το βράδυ της Δευτέρας οι 250 μετανάστες αναμενόταν να ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής τους από τον Πειραιά στην Κρήτη. Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που έκαναν τις προηγούμενες μέρες απεργία πείνας στη Θεσσαλονίκη και την τερμάτισαν μαζί με τους απεργούς της Υπατίας, προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες το ταξίδι της επιστροφής τους στην Κρήτη, πιθανότατα επίσης μέσω Πειραιά.