Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ «ξαναχτυπά». Μετά τους Εβραίους, τους μουσουλμάνους, τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τους ομοφυλόφιλους τώρα «ξιφουλκεί» και κατά του Ορθοδόξου Πατριαρχείου της Σερβίας.
Αφορμή της «ιερής επίθεσης» που εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς αποτέλεσε η απόφαση που έλαβε η Σύνοδος του Πατριαρχείου Σερβίας για την απομάκρυνση απο τον θρόνο και την αντικατάσταση του Επισκόπου Κοσσυφοπεδίου κ. Αρτεμίου. Ο κ. Σεραφείμ με ανακοίνωση του στηλίτευε και κατηγορούσε στον κ. Αρτέμιο την απόφαση και τη στάση των Σέρβων μητροπολιτών.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Σέρβων ιεραρχών και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κατηγόρησε τον κ. Σεραφείμ για εισπήδηση στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Σερβίας.
Ομως ο χαρακτηρισμός αυτός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς ο οποίος με ανακοίνωση του απορρίπτει τα περί εισπηδήσεως και στην συνέχεια εξαπολύει τα βέλη του για τις επιλογές των Σέρβων Ιεραρχών. Οπως χαρακτηριστικά δηλώνει οτι «η έκφραση απορίας και πόνου δια τα οικουμενιστικά «ανοίγματα» της έως εχθές μαχόμενης ορθοδόξως και αγιοπατερικώς Αγιοσαββαίτικης Εκκλησίας της Σερβίας και συγκεκριμένως η αμνήστευσις των αμεταμελήτων παπιστών για τα κατά του Σερβικού Γένους δεινά εγκλήματα γενοκτονίας 800.000 Σέρβων νεομαρτύρων πρότριτα «αγιοποιησάντων» και πνευματικόν και ηθικόν αυτουργόν των ειδεχθών εγκλημάτων Ρωμαιοκαθολικών «Αρχιεπίσκοπον» Ζάγκρεμπ Αλουισιον Στέπινατς και οι συμπροσευχές μετά των εκπροσώπων της Παπικής παναιρέσεως, ως η πρότριτα την 27/1/2011 εις το παρεκκλήσιον της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου υπό των πνευματικών εκγόνων του οσίου θεοφόρου Πατρός ημών Ιουστίνου (Πόποβιτς), δια των θοειδών συγγραφών του οποίου επλήγησαν θανασίμως οι τεταπάχυντοι δαίμονες του συγκρητιστικού Οικουμενισμού, Παπισμού και αντιχρίστου Διαφωτισμού δεν αποτελεί ασφαλώς εισπήδηση αλλά δικαιολογημένη έκφραση αδελφικής διαμαρτυρίας δια την αλλοτρίωση και έκπτωση εκ της αγιπατερικής και αγιοπνευματικής ορθοδόξου πορείας».