από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 

Αρχίζει αύριο ο Πανελλήνιος Ερανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Από αύριο 15 Οκτωβρίου ξεκινάει ο Πανελλήνιος Έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου 2009. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ο ΕΕΤ πραγματοποιεί για μια ακόμη χρονιά τον ετήσιο Πανελλήνιο Έρανο, συντάσσοντας τις δυνάμεις του για την επιτυχή έκβαση του Εράνου με στόχο την ενίσχυση του πολύπλευρου ανθρωπιστικού έργου του ΕΕΣ.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για περισσότερα από 130 χρόνια λειτουργεί επικουρικά ή σε συνεργασία με το κράτος, προσφέροντας χωρίς διάκριση βοήθεια, υποστήριξη και ανακούφιση όσο υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη. Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι, άποροι, πρόσφυγες, παιδιά, ηλικιωμένοι, κρατούμενοι και αγνοούμενοι βρίσκουν φροντίδα, αρωγή και περίθαλψη μέσα από τα προγράμματα και τις δομές του ΕΕΣ.

Σε ετήσια βάση πραγματοποιούνται περίπου 28.000 εμβολιασμοί, πάνω από 14.000 πρόσφυγες βρίσκουν βοήθεια, περίπου 15.000 παιδιά εξετάζονται, πάνω από 4.000 ηλικιωμένοι λαμβάνουν φροντίδα και μοιράζονται 20.000 γεύματα αγάπης. Κάθε χρόνο, όταν και όποτε υπάρξει ανάγκη, ο ΕΕΣ
προστρέχει, όπως έκανε στις πρόσφατες πυρκαγιές, ή σε περιπτώσεις πλημμυρών, σεισμών κλπ.

Στον Ερανο θα συμμετάσχουν περίπου 5.000 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που θα φέρουν ειδική σήμανση.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-