Ζει με μια «βόμβα» στον εγκέφαλο που είναι έτοιμη να εκραγεί και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, αφού το έβαλε υποθήκη για να μπορέσει να πληρώσει το νοσοκομείο. Η κυρία Αλέκα Κοκκινίδου εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και πριν από λίγους μήνες, την ώρα που δούλευε, ένιωσε ζάλη και θολούρα. Οι εξετάσεις έδειξαν δύο μεγάλα ανευρύσματα στον εγκέφαλο- ένα μικρό και ένα μεγάλο. Το ογκώδες ανεύρυσμα πίεζε τα οπτικά της νεύρα και σύντομα η κυρία Κοκκινίδου απώλεσε την όρασή της και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση εμβολισμού για να επανέλθει.

Το ΙΚΑ και τα δημόσια νοσοκομεία δεν έδειξαν καμία διάθεσή να την αναλάβουν και της έδωσαν μία σχετική γνωμάτευση, υποδεικνύοντάς της τις ιδιωτικές κλινικές. Η κυρία Κοκκινίδου, προκειμένου να πάρει το απαραίτητο δάνειο, έβαλε υποθήκη το σπίτι της για 30.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι το ασφαλιστικό της ταμείο θα της επέστρεφε το μεγαλύτερο τμήμα των νοσηλίων, καθώς η επιτροπή του ΙΚΑ είχε εγκρίνει την εισαγωγή της στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Τελικώς, από το ΙΚΑ τής επεστράφησαν λιγότερα από 15.000 ευρώ.

Το κόστος των νοσηλίων ξεπέρασε τις 50.000 ευρώ και η γυναίκα υπέγραψε γραμμάτια προς την ιδιωτική κλινική, κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη λήξει. Ακόμη, στερείται των 10.000 ευρώ που απαιτούνται για την αποπληρωμή του νοσοκομείου, ενώ δεν διαθέτει τα χρήματα που απαιτούνται για τον εμβολισμό του δευτέρου ανευρύσματος.

Η κυρία Κοκκινίδου έχε κάνει ένσταση ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών του ΙΚΑ, ζητώντας την πλήρη κάλυψη των νοσηλίων, δεδομένου ότι το δημόσιο νοσοκομείο δήλωσε αδυναμία να την εξυπηρετήσει. Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΙΚΑ, η ύπαρξη σχετικής βεβαίωσης από νοσοκομείο του Δημοσίου δίνει το δικαίωμα στον ασφαλισμένο να κινήσει τις διαδικασίες έγκρισης των απαραίτητων ιατρικών πράξεων στο εξωτερικό. Αν η κυρία Κοκκινίδου είχε επιλέξει κλινική του εξωτερικού, το ΙΚΑ θα είχε αναλάβει την πλήρη κάλυψη των νοσηλίων. Επειδή όμως επέλεξε ιδιωτική κλινική στην Ελλάδα, το ΙΚΑ κάλυψε τις δαπάνες βάσει του κοστολογίου των δημοσίων νοσοκομείων, σύμφωνα με τα ισχύοντα.