Παγωμένη η Ιταλία μπροστά στα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νύχτα Σαββάτου στους άδειους δρόμους του Νετούνο. Τρεις νεαροί πυρπόλησαν με βενζίνη Ινδό μετανάστη και τον άφησαν να ουρλιάζει αβοήθητος. Η ομολογία τους εξίσου σοκαριστική με το έγκλημα. «Θέλαμε ένα δυνατό συναίσθημα για να τελειώσει η βραδιά, να νικήσουμε την ανία»…

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 17, 19 και 29 ετών, γυρνούσαν στους δρόμους μεταξύ Αντζιο και Νετούνο με ένα μαύρο Twingo έπειτα από μία βραδιά με μπύρα και μαριχουάνα. Η ιδέα να «κάψουν τον Ινδιάνο» προέκυψε όταν βάζοντας βενζίνη είδαν πως περισσεύει ένα ευρώ στον μετρητή ενός self service – πρατηρίου λίγο έξω από το Νετούνο.

Με το ευρώ που περίσσευε γέμισαν με βενζίνη ένα μισόλιτρο μπουκάλι μπύρας που είχαν μαζί τους. Και λίγη ώρα αργότερα ο Ινδός μετανάστης Ναντέχ Σινγκ Σιντού είχε την ατυχία να διασταυρώσει τα βήματά του με τον Λούκα, τον Φραντσέσκο και τον Λούκα.

Στη σοκαριστική ομολογία τους στους καραμπινιέρι ο Λούκα λέει ότι η ιδέα ήταν να τον «σβήσουν» σύντομα… Όμως ουρλιάζοντας ο Σινγκ τρέχει στην πλατεία για να σωθεί και οι νεαροί τρέπονται σε φυγή για να συλληφθούν αργότερα από μαρτυρίες για την τρελή πορεία του Twingo, γράφει η Repubblica.

Στην ομολογία τους αναφέρουν ότι «ήθελαν ένα δυνατό συναίσθημα για να τελειώσει η βραδιά», να «νικήσουν την ανία».

Ο ρατσισμός δεν μας αφορά, σκοπεύαμε να κάψουμε τον πρώτο που θα βρισκόταν στο δρόμο μας, είπαν. Ο Βιτόριο Τομαζόνε, περιφερειακός διοικητής του σώματος των καραμπινιέρι στη Ρώμη, επιβεβαιώνει ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ρατσιστικά κίνητρα.