Η αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της καλεί τους Αμερικανούς να αποφύγουν το κέντρο των Αθηνών και άλλων πόλεων μέχρι να τελειώσουν οι διαδηλώσεις.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «η Πρεσβεία έδωσε οδηγία στους υπαλλήλους της να μείνουν μακριά από το κέντρο της Αθήνας σήμερα Κυριακή 7η Δεκεμβρίου λόγω των μεγάλων και βίαιων διαδηλώσεων που άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου».

Η ανακοίνωση προτρέπει τους Αμερικανούς «να αποφύγουν όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας σήμερα (Κυριακή) αλλά κάθε άλλη περιοχή όπου μπορεί να σημειωθούν διαδηλώσεις».

Η πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς να παρακολουθούν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις όπως και τις προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρμεντ ή της Πρεσβείας στην Αθήνα.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική σελίδα του σημειώνει ότι λόγω των απεργιών και των διαδηλώσεων που αναμένονταν το Δεκέμβριο, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφύγουν περιοχές όπου θα συμβούν διαδηλώσεις και τους ζητά να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Σημειώνει ακόμα τις «φοιτητικές διαδηλώσεις», όπως τις αναφέρει, που σημειώθηκαν στην Αθήνα και άλλες πόλεις το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου.