από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν η τελική μάχη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου!

Νέα άκρως ενδιαφέρουσα θεωρία που μιλάει για άγνωστο ισχυρό πολιτισμό που προσπάθησε να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο
 Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν η τελική μάχη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου!
Δείτε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ερευνητές για τη θεωρία που ανέπτυξαν για τον αρχαίο παγκόσμιο πόλεμο.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Διεθνής ομάδα ειδικών υποστηρίζει ότι αυτό που γνωρίζουμε ως Τρωικό Πόλεμο ήταν στην πραγματικότητα κάτι ανάλογο με την… απόβαση στην Νορμανδία. Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν η μάχη που έδωσε τέλος σε ένα γενικευμένο πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο, στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όπως τον χαρακτηρίζουν οι ερευνητές που διατυπώνουν τη νέα θεωρία

 

Το μυστήριο

Είναι γνωστό ότι στις περιοχές της Μικράς Ασίας και της Ανατολίας πριν από περίπου πέντε χιλιάδες έτη έκανε δυναμικά την εμφάνιση του ένας λαός με πολλές αρετές. Ονομάζονταν Χετταίοι και ο πολιτισμός τους έφτασε στο απόγειο του τη 2η χιλιετία π.Χ., ειδικά στο δεύτερο μισό αυτής της περιόδου, όταν οι Χετταίοι είχαν τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο λόγω της χρήσης του σιδήρου στα όπλα και τα άρματα τους. Ανακάλυψαν την κατεργασία του σιδήρου, κρατώντας το πολύτιμο μυστικό μόνο για τον εαυτό τους, για' αυτό ο στρατός τους με τα σιδηρά όπλα ήταν ανίκητος.

Την ίδια εποχή στην Μεσόγειο υπήρχαν άλλοι δύο μεγάλοι πολιτισμοί. Το Νέο Βασίλειο της Αιγύπτου και ο Μυκηναϊκός πολιτισμός. Ομως μέσα σε διάστημα λίγων μόλις δεκαετιών, περίπου σε διάστημα μιας γενιάς, και οι τρεις μεγάλοι πολιτισμοί κατέρρευσαν χωρίς μέχρι σήμερα οι ιστορικοί, οι αρχαιολόγοι και οι επιστήμονες να έχουν καταλήξει στην αιτία. Κάποιοι κάνουν λόγο για απότομες κλιματικές αλλαγές, κάποιοι για ένα ντόμινο μεγάλων σεισμών και κάποιοι για μεγάλες κοινωνικές αναταραχές.

Ο μυστηριώδης πολιτισμός

Σε γραπτά κείμενα των Χετταίων υπήρχαν αναφορές για μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζονταν Luwians η οποία αναπτύχθηκε γρήγορα και δημιούργησε ένα πολιτισμό σε περιοχές της Μικράς Ασίας. Διεθνής ομάδα ειδικών δημιούργησε στη Ζυρίχη μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με το όνομα Luwian Studies η οποία κάνει μελέτες και έρευνες για αυτόν τον πολιτισμό αλλά και γενικότερα για την ιστορία των πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου. Η ομάδα αυτή μελετώντας γραπτές αναφορές των Χετταίων και των Αιγυπτίων ανέπτυξε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία.

Η ομάδα των ειδικών υποστηρίζει ότι ο πολιτισμός των Luwians έμοιαζε με τον αρχαιοελληνικό, ήταν χωρισμένος σε πολλά μικρά βασίλεια ή σε πόλεις κράτη αν προτιμάτε. Η ομάδα των ειδικών εκτιμά ότι στα μέσα της δεύτερης  χιλιετίας π.Χ οι ηγέτες των βασιλείων των Luwians συχνά πυκνά συμμαχούσαν και εξαπέλυαν επιθέσεις στους Χετταίους. Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών πριν από περίπου 3.200 έτη οι Luwians κατάφεραν ολοκληρωτική νίκη απέναντι στους Χετταίους και κατέστρεψαν την αυτοκρατορία τους.

Στη συνέχεια οι Luwians πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Νέο Βασίλειο για την απόκτηση επιπλέον ισχύος και πλούτου. Οι αναφορές σε αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα για επιθέσεις που δέχτηκε το Νέο Βασίλειο από μια φυλή που αναφερόταν ως οι «Ανθρωποι της Θάλασσας» αφορούν κατά την ομάδα των ειδικών τους Luwians. Η ομάδα των ειδικών πιστεύει ότι οι επιθέσεις των Luwians αποδυνάμωσαν και αποσταθεροποίησαν το Νέο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών οι ηγέτες των ελληνικών βασιλειών στην Ελλάδα μαθαίνοντας τα νέα αντιλήφθηκαν ότι ερχόταν η σειρά τους και αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Luwians. Συμμάχησαν και αποφάσισαν να κάνουν εκείνοι την πρώτη κίνηση κάνοντας την εκστρατεία εναντίον της Τροίας η οποία αποτελούσε κομβικής και στρατηγικής σημασίας πόλη για τους Luwians. Η συνέχεια είναι γνωστή στο ένα της τουλάχιστον σκέλος και άγνωστη στο άλλο. Οι Ελληνες κέρδισαν την μάχη ή τον παγκόσμιο πόλεμο κατά την ομάδα των ειδικών αλλά τι συνέβη μετά; Η ομάδα των ειδικών υποστηρίζει ότι ελλείψει άλλης ισχυρής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς αντίπαλο δηλαδή, τα ελληνικά βασίλεια εκείνης της εποχής άρχισαν να… καβγαδίζουν και τελικά ξεκίνησε ένας εμφύλιος πόλεμος χωρίς νικητή αφού ο εμφύλιος απλά οδήγησε σε καταστροφή τον Μυκηναϊκό πολιτισμό.Τεχνολογία – Πλανήτης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (15)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Η προιστορική παρουσία των Αχαιών στην Μ. Ασία | 22/05/2017 19:15
  Πάνω στο ζήτημα των Χετταίων η αείμνηστη κα Μίνα Ζωγράφου, ανέδειξε την παρουσια στ΄αυτήν την προιστορική εποχήν των Αχαίών (που αναφέρονται σαν "Αχεγιάβας"ι απο τους ίδιες χετταιικές πηγές) και οι οποιοι κατατους Αιγτπτίους περιγραφονται σαν Λαοί της θάλασσας. Κατά την ίδίαν ήτο η μόνη Ελληνίς στα ετήσια συνέδρια περι των Χετταίων στην Ελβετίαν μεταξυ 1970-1975 υπερασπιζομένη την ελληνικήν ταυτότητα ακόμη και των Αμαζόνων με βιβλόν με τον ίδιο τίτλο που εξέδωκε, αντιπαραβάλουσα τα ιστορικά στοχεία με τον αφελληνισμόν που ωρισμένοι φιλοσημίτες απεργαζοντο.Ουδείς εξ άλλου στην δυτικήν ιστοριογραφίαν διενοήθη να αμφισβητήση την ελληνικήν ταυτότητα της κοινωνίας ή τουλάχιστον τρωικής άρχουσς τάξης, ουτε βεβαια και κι Ρωμαίοι.
  K.Γ.Tριανταγύλλου
  απάντηση00
   
   
  Τρωικος πολεμος 2 | 15/05/2016 19:59
  Η Τροια ειχε λιμανι στην αρχη των στενων που ενωνουν την Μαυρη θαλασσα με το Αιγαιο. Τα στενα εχουν εντονα καθοδικο ρευμα που δεν μπορουσε κανενα πλοιο της εποχης να το ανεβει με κουπια εμφορτο. παρα μονο με πανια και ουριο ανεμο προς τα ανω Αυτο περιμεναν τα καραβια και για αυτο εβαζε φορους η Τροια Οι Γερμανοι αρχαιολογοι(της Τροιας) υποστηριζουν οτι οι Τρωες αρπαξαν την ευκαιρια να αυξησουν τους φορους και να χαλασουν την ανταλακτικη σχεση των εμπορευματων που μεταφεραν τα πλοια εφερε πεινα στους ανθρωπους και κλονισε τους κοινωνικους δεσμους Τα ανακτωρα καταστραφηκαν απο μεσα Οι λαοι της θαλασσας ειναι οι πληθυσμοι που εγιναν ορδες και καταστραψαν πολιτισμους Μετα (πολιτες -ιδιοκτητες)
  Ηλιας Σ
  απάντηση01
   
   
  Τρωικος πολεμος 1 | 15/05/2016 18:55
  Την εποχη του Τρωικου πολεμου αφου οι Χεταιοι κυιαρχησαν των λαων της Μεσοποταμιας εφθασαν στην μεσογειο και εδωσαν την μεγαλη μαχη του Καντες με τους Αιγυπτιους Οι Αιγυπτιοι κερδισαν μια πυρρειο νικη και αναγκαστηκαν να εγκαταλειψουν ακομα και την σημερινη Παλαιστινη. ΟΙ βασιλεις της Κυπρου εγιναν φορου υποτελεις στους Χεταιους και απεκλυσαν τους Μυκηναιους εμπορικα με την Αιγυπτο. Τους εμενε μονο η Μαυρη θαλασσα για να ανταλαξουν τα προιοντα τους (κρασι -διασκεδαση) (λαδι-φως) και να παρουν τα απαραιτητα μεταλα(χασανε την Κυπρο) και σταρι.(χασανε την ΑΙγυπτο) ΟΙ αρχαιολογοι ομιλουν για 20000 οικισμους! (μικρους ) στην πελοποννησο την εποχη εκεινη και αγροτικο πληθυσμο μεγαλ απο σημερα
  Ηλιας Σ
  απάντηση01
   
   
  ΜΠ | 14/05/2016 16:50
  ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡΟ
  ARIS
  απάντηση11
   
   
   
  Γραπτή πηγη | 13/05/2016 22:52
  Οι Λουβιοι φαινεται οτι κυριάρχησαν στρατιωτικά των Χετταίων αλλα έχοντας κατώτερο πολιτισμό, απορροφήθηκαν ουσιαστικα απο αυτούς. Έτσι το βασίλειο στη μικρα Ασία ηταν στην ουσία Χεττιτικο. Έτσι εχουμε τη γραπτή πηγή στα Χεττιτικα που λεει για την επίθεση στην Τροια." Ληστές ahaiawa επιτέθηκαν στο κάστρο ilaiawa" Αχαιοί δηλαδη επιτέθηκαν στο Ίλιον, ενα καστρο στα όρια της αυτοκρατορίας τους.
  Katsoulas
  απάντηση21
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ | 13/05/2016 19:02
  Οι ερευνητές ανάμεσα στα άλλα μελέτησαν δορυφορικές εικόνες που αποκαλύπτουν όπως εκείνοι εκτιμούν την ύπαρξη πολλών άγνωστων πόλεων στη Μικρά Ασία και την ενδοχώρα οι οποίες θεωρούν ότι ανήκαν στους Luwians. Οσον αφορά τον τίτλο του άρθρου οι ερευνητές μιλάνε για τον «World War Zero» στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist. Για το πώς εξαφανίστηκαν οι Luwians δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά των ερευνητών αλλά με βάση και κάποιες αναφορές στο βίντεο εικάζω ότι η Τροία αποτελούσε το κυριότερο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της εποχής και από την στιγμή που καταστράφηκε και με δεδομένο ότι η αυτοκρατορία δεν ήταν ενιαία αλλά διαιρεμένη σε πολλά βασίλεια αποσταθεροποιηθηκε πολύ γρήγορα.
  Θ.ΛΑΪΝΑΣ
  απάντηση21
   
   
  me21 | 13/05/2016 16:42
  Παρατηρώ οτι ο λαος αυτος ταυτιζεται τουλαχιστον οσον αφορα την δραση του με τους λαους της θαλασσας για τους οποιους οι επιστημονες εικαζουν απο παλια. η διαφορα της νεας θεωριας ειναι οτι τους ονομαζει και τους προσδιοριζει ως προς την καταγωγη και την ιστορια. οι τμηματικες ωστοσο αναφορες των χετταιων δεν επαρκουν για την συνθεση θεωριων αφου απαιτουνται τοσο επιβεβαιωσεις απο αλλους λαους οσο και ανασκαφικα ευρηματα που να υποδεικνυουν την υπαρξη εγκαταστασεων.τελος εχω την εντυπωση πως η χρονολογηση του πολεμου της τροιας με διαφορες μεθοδους τον τοποθετει πριν απο τις επιδρομες των λαων της θαλασσας οπως αυτες αναφερονται απο τους αιγυπτιους . και ο τιτλος του αρθρου ειναι τολμηρος
  getolk21
  απάντηση394
   
   
   
  Είναι να γελάς | 13/05/2016 14:41
  ΕΑΝ οι Luwians έχασαν την μάχη στην Τροία, γιατί εξαφανίστηκαν; Και πώς εμφανίστηκαν, έκαναν τόσες μάχες/νίκες και δεν έχουν αφήσει κάποιο μνημείο, κάτι; Και ήταν και άνθρωποι της θάλασσας;; κάπου κρυμμένοι στα βάθη της Μικράς Ασίας; Ούτε ο Βαρουφάκης δεν λέει τέτοια πράγματα!
  Χρήστος
  απάντηση7615
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Φιλονικία, έριδα, διαμάχη οχι "καβγάς" | 13/05/2016 14:07
  "αρχισαν να φιλονικούν, φιλονικούν, φιλονικούν". Γιατί δεν χρησιμοποιθείτε την Ελληνική λέξη "φιλονικία" και προτιμάτε την Τουρκική kavga?
  Περαστικός
  απάντηση8717
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πηγές; | 13/05/2016 13:42
  Η λέξη πηγές σας λέει κάτι;
  Γ. Ρέππας
  απάντηση8311