από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Το μυστικό επιτυχίας στα πέναλτι

Νέα μελέτη αναφέρει ότι η ομάδα που χτυπά πρώτη έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει
Το μυστικό επιτυχίας στα πέναλτι
Η ομάδα που χτυπά πέναλτι πρώτη έχει σύμφωνα με τους ερευνητές περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ειδικοί του φημισμένου London School of Economics πραγματοποίησαν μια μελέτη η οποία είχε διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που συνήθως έχουν οι μελέτες της συγκεκριμένης σχολής. Η μελέτη ασχολείται με τις πιθανότητες επιτυχίας στην διαδικασία των πέναλτι ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η μελέτη δημοσιοποιήθηκε την στιγμή που το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως ήταν αναμενόμενο έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την μελέτη η ομάδα που θα ξεκινήσει να χτυπά πρώτη πέναλτι έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερες από χίλιες εκτελέσεις πέναλτι σε επίσημα ματς και διαπίστωσαν ότι η ομάδα που χτυπά πρώτη έξι στις δέκα φορές κερδίζει. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι παίκτες της ομάδας που μπαίνει στην διαδικασία των πέναλτι δεύτερη φορτώνονται με επιπλέον άγχος από ότι οι παίκτες της ομάδας που χτυπά πέναλτι πρώτη και το επιπλέον άγχος αυξάνει τις πιθανότητες η εκτέλεση του πέναλτι να είναι αποτυχημένη.

«Η ομάδα που χτυπά πρώτη πέναλτι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο παράγοντα που έχει τόσο μεγάλη επίδραση σε αυτή την διαδικασία οπότε θεωρώ ότι το εύρημα είναι πολύ σημαντικό» αναφέρει ο Παλάσιο Χουέρτα, καθηγητής του London School of Economics και επικεφαλής της μελέτης. Προηγούμενη μελέτη που είχε γίνει με την συμμετοχή 200 προπονητών ποδοσφαίρου είχε παρόμοια αποτελέσματα αφού έδειχνε ότι στην ομάδα που χτυπά δεύτερη πέναλτι προστίθεται επιπλέον άγχος το οποίο οδηγεί σε κακές εκτελέσεις.


Ψυχολογία – Κοινωνιολογία  περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Όχι, θα και τόσο μελέτη | 03/07/2018 18:13
    Σε όσους έχουν παρακουλουθήσει τα παιχνίδια στην Ρωσία, ειδικά τα πέναλτι, όπως εγώ, και σε άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες, επίσης. Θα έχουν αντιληφθεί ότι τα περισσότερα πέναλτι που καταλήγουν σε γκολ, η μπάλα περνάει ένα με δυο μετρα, δεξιά η αριστερά του τερματοφύλακα, όταν στέκεται στην μέση απόσταση των δυο δοκαριών, δηλαδή στην αρχική θέση που παίρνει ο τερματοφύλακας πριν την εκτέλεση του πέναλτι. Τα κρίσιμα σημεία που πρέπει κρίνει σωστά ο τερματοφύλακας είναι: (1) Η κατεύθυνση των ματιών του αντιπαλου παίκτη μόλις 'ρθει σε επαφή το πόδι με την μπάλα. Tα ματια προσανατολιζουντε, από μονα τους, είναι φυσιολογικό. (2)Η επαφή του ποδιού με την μπάλα, επιπλέον καθορίζει την κατεύθυνση της μπάλας (3) Πια κατεύθυνση, συνήθως, προτιμά ο ποδοσφαιριστής, δεξιά η αριστερά του τερματοφύλακα. Επιπλέον, πρέπει να παραμένει ήρεμος. Οι περισσότεροι τερματοφύλακες το παίζουν νοητικά, δεξιά η αριστερά, αριστερά η δεξιά, και επί των πλείστων κάνουν λάθος, αυτό είναι στατιστικό στοιχειο. Η επιλογή μεταξύ δυο ισοδυναμων πιθανοτήτων, διαλέγουν την λανθασμένη πιθανότητα.
    Ο επιστημονικός τερματοφύλακας.
    απάντηση03