Η γιγάντια τηλεόραση-«ταπετσαρία» 77 ιντσών της LG, η οποία είχε κάνει το ντεμπούτο της τον περασμένο Ιανουάριο στη «γιορτή» της τεχνολογίας στην έκθεση Consumer Electronics Show 2017 στο Λας Βέγκας, είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά προς 19.999 ευρώ.
Η υπέρλεπτη και εύκαμπτη τηλεόραση Signature OLED TV W είναι τόσο ελαφριά ώστε μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο απλώς κολλώντας επάνω στους ειδικούς μαγνήτες. Η εφαρμογή της μάλιστα στον τοίχο σύμφωνα με την LG είναι τόσο τέλεια που ο τηλεθεατής έχει την ψευδαίσθηση ότι βλέπει έναν κόσμο μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο.
«Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης για το σύγχρονο σπίτι» δήλωσε ο Ρικ Καλάτσι, αντιπρόεδρος του τμήματος Πωλήσεων Προϊόντων Οικιακής Ψυχαγωγίας της LG Electronics USA. «Με την καινοτόμο τεχνολογία OLED της LG, το σύστημα ήχου Dolby Atmos και πάχος… ξυραφιού, η τηλεόραση 77W7 συνδυάζει όμορφα την πρωτοποριακή τεχνολογία με τον πρωτόγνωρο σχεδιασμό με αποτέλεσμα να γίνει το επίκεντρο οποιουδήποτε σαλονιού. Μόνο η LG προσφέρει την τεχνολογία picture-on-wall και picture-on-glass powered by OLED».

Ενα καθαριστήριο στην… κρεμάστρα

Μια κρεμάστρα ικανή να φρεσκάρει πουκάμισα και σακάκια απελευθερώνοντας νανοσωματίδια δημιούργησε η Panasonic. Η Deodorant Hanger MS, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, έχει σχεδιαστεί ώστε να εξουδετερώνει οσμές από καπνό, ιδρώτα και μαγείρεμα μέσα σε πέντε ώρες.

‘Η κρεμάστρα-καθαριστήριο λειτουργεί με ρεύμα ή μπαταρίες προκειμένου να διευκολύνει τον χρήστη ακόμα και όταν δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρισμού. Το μόνο που έχει να κάνει ο ίδιος μετά την ενεργοποίησή της είναι να κρεμάσει το ρούχο που επιθυμεί σε αυτήν και να επιλέξει ανάμεσα στα δύο προγράμματα: το πρώτο έχει διάρκεια πέντε ωρών για την εξουδετέρωση οσμών ενώ το δεύτερο, διάρκειας επτά ωρών, είναι ικανό να αφαιρέσει ακόμα και σωματίδια γύρης από την ύφανση.

Για την ώρα η πρακτική Deodorant Hanger είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία, στην τιμή των 180 δολαρίων – δηλαδή περίπου 158 ευρώ.

Eρχεται το γραφείο αφής

Αν σας δυσκολεύει η διαχείριση των μικροσκοπικών εικονιδίων στην οθόνη του κινητού σας κανένα πρόβλημα, γιατί τη λύση έρχεται να δώσει το Desktopography. Πρόκειται για ένα σύστημα προβολής με αισθητήρα βάθους το οποίο βιδώνει σαν μια απλή λάμπα στο φωτιστικό του γραφείου και προβάλλει την οθόνη αφής του κινητού στην επιφάνεια του γραφείου!

Οι επινοητές του από το εργαστήριο Future Interfaces του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Desktopography μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια: από γραφεία και τραπέζια μέχρι τοίχους, καρέκλες και στρώματα ή ακόμα και σε ανισόπεδες επιφάνειες.

Ο προβολέας για smart-phones βιδώνει στη θέση ενός απλού λαμπτήρα και δεν απαιτεί επιπλέον ενέργεια. Με τον τρόπο αυτόν οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να μετατραπεί σε οθόνη αφής, ενώ υπάρχει ακόμα η δυνατότητα προβολής των ανοιχτών εφαρμογών επάνω ή στο πλάι αντικειμένων.

Οθόνη από τα μάτια του… σκόρου

Δυσδιάκριτες υπό το δυνατό φως του ηλίου είναι οι σύγχρονες οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτό ενέπνευσε τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριδας (CREOL) οι οποίοι μιμούμενοι τις νανοδομές των οφθαλμών των σκόρων ανέπτυξαν μια επίστρωση που «πολεμά» την αντανάκλαση του φωτός στην οθόνη.
Το ειδικό φιλμ, συγκεκριμένα, επιτρέπει μια μικρή μόνο αντανάκλαση της τάξεως του 0,23%, γεγονός που θα μπορούσε να αποτρέψει π.χ. τους χρήστες smartphones από το να αναζητούν αγωνιωδώς σκιά για να διαβάσουν ένα μήνυμα στην οθόνη της συσκευής τους.
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα των ειδικών δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Optica».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ