Νέα μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα στα Τμήματα Λεσχών και Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής, προκύπτει από το περιεχόμενο της δικογραφίας σχετικά με τα πληρωμένα «συμβόλαια θανάτου». Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη πιστολέρο, υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγραφα της υπόθεσης, τα οποία παρουσιάζει
«Το Βήμα», αξιωματικοί των υπηρεσιών εμφανίζονται να πωλούν προστασία σε νυχτερινά κέντρα και μαγαζιά με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Μάλιστα σε μία περίπτωση, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται να εκβιάζουν μάνατζερ νυχτερινού κέντρου σαν… διάδοχοι δολοφονημένου νονού ο οποίος επίσης πουλούσε προστασία στο ίδιο μαγαζί! Στη δικογραφία υπάρχουν ακόμη
αναφορές ότι αστυνομικοί είχαν αναλάβει, με το αζημίωτο, τη φρούρηση τοκογλύφου ενώ παράλληλα πουλούσαν «προστασία» σε… πορτιέρηδες! Αξιοσημείωτο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εις βάρος των επίορκων αστυνομικών που μνημονεύονται σε αυτόν τον φάκελο δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, παρ΄ ότι υπάρχει σωρεία επιβαρυντικών μαρτυριών και στοιχείων…

Τ α ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής εντοπίστηκε από τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Καραμέλα» στη λεωφόρο Συγγρού κ. Γιάννη Βουτυράκο, 31χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού να κινείται ύποπτα έξω από το μαγαζί του και να κατέχει ένα πιστόλι με οκτώ σφαίρες. Οι υπεύθυνοι του νυχτερινού κέντρου τού ζήτησαν να αποκαλύψει για ποιον λόγο είχε το πιστόλι και τι προετοίμαζε, ενώ την «ανάκριση» την κατέγραψαν με το κινητό τους τηλέφωνο. Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ομολόγησε ότι προετοίμαζε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη του «Καραμέλα» έναντι αμοιβής 30.000 ευρώ, κατόπιν συμφωνίας με ιδιοκτήτη άλλου νυχτερινού κέντρου στη λεωφόρο Συγγρού.

«Μόλις άκουσα τα λεφτά τρελάθηκα»
Ο υπαξιωματικός παραδόθηκε στην Αστυνομία και η κατάθεσή του ήταν αποκαλυπτική: «Πριν ενταχθώ στο Πολεμικό Ναυτικό,το 2003, δούλευα σαν πορτιέρης. Ομως,επειδή από τους αρραβώνες μου δημιούργησα χρέη 25.000 ευρώ και πήρα δάνεια από την Τράπεζα,ζήτησα πάλι δουλειά σε μαγαζιά. Ενας συνεργάτης του καταστηματάρχη μου είπε ότι έχει μια καλή δουλειά για 30.000 ευρώ, να ρίξω 3-4 πιστολιές σε ένα μαγαζί, εννοώντας ότι θα πυροβολούσα κάποιο μαγαζί, ντουβάρια και όχι ανθρώπους.(…). Εγώ μόλις άκουσα τα λεφτά τρελάθηκα,θα ξεχρέωνα τα χρέη μου, θα έφευγα την Τετάρτη με καράβι για Κρήτη και θα γύριζα μετά από τρεις μήνες, οπότε και δεν θα συνέχιζα πλέον.Ομως στην επόμενη συνάντησή μας μού είπε ότι θα πάω στο “Καραμέλα”,το μπουζουξίδικο,θα πάω στο φουαγιέ,θα ρωτήσω ποιος είναι ο Βουτυράκος Γιάννης και μόλις εμφανιστεί θα του ρίξω τέσσερις σφαίρες. Τα κτυπήματα να είναι από τη μέση και πάνω και να προσπαθήσω να ρίξω μια στο κεφάλι.Μου είπε ακόμη να μη ρίξω παραπάνω από τέσσερις και να κρατήσω άλλες τόσες για ώρα ανάγκης στο γεμιστήρα.Μου είπε ότι “πεθάνει δεν πεθάνει εσύ τα λεφτά σου θα τα πάρεις”». Οταν ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη – στόχος της δολοφονικής επίθεσης- και έπειτα από συνεννόηση πλέον μαζί του, έστειλε SΜS σε αυτόν που του έδωσε την εντολή δολοφονίας γράφοντας «περιμένω το κουνέλι,να δω πόσο φορτωμένο είναι».

Οπως κατέθεσε ο υπαξιωματικός «αυτό το έκανα για να τους πείσω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου είχε δώσει την εντολή δολοφονίας. Εγώ δεν μπορούσα να το κάνω αυτό. Να σκοτώσω άνθρωπο, αναγκάστηκα να τα κάνω όλα αυτά,γιατί ήμουν σε δύσκολη οικονομική θέση».

Ωστόσο η κατάθεση του υποψήφιου εκτελεστή περιείχε σειρά στοιχείων και για επίορκους αστυνομικούς. Πρώτα απ΄ όλα υπήρχε αναφορά για έναν 38χρονο αστυνομικό του Τμήματος Διαρρηκτών της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος του έδωσε το όπλο και τις σφαίρες για να σκοτώσει τον Γιάννη Βουτυράκο.

Οπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο υπαξιωματικός γνώρισε τον αστυνομικό αυτόν ως φρουρό ενός τοκογλύφου! Στη φρούρηση του ίδιου τοκογλύφου συμμετείχε «για μπούγιο»- όπως χαρακτηριστικά είπε- και άλλος ένας αστυνομικός του Τμήματος Διαρρηκτών.

Ο 38χρονος «ειδικός» στα όπλα
Οπως είπε ο υπαξιωματικός «ο 38χρονος αστυνομικός ήταν κολλητός του ανθρώπου που μου έδωσε την εντολή της δολοφονίας. Απ΄ ό,τι μου είχε πει, ήξερε από όπλα. Οπως μου έλεγε μπορούσε να βρει ό,τι όπλο ήθελες.Οταν μάλιστα ψάχναμε να δούμε τίνος ήταν κάποιο όπλο, μας έδειξε μια φωτογραφία από το κινητό του όπου εικονιζόταν το όπλο αυτό δίπλα από το μωρό του αστυνομικού(…). Ξέρω επίσης ότι ο αστυνομικός αυτός είχε επιβάλει σε ένα μαγαζί στη λεωφόρο Συγγρού σαν μπράβο κάποιον Κώστα,ο οποίος έπαιρνε 50 ευρώ τη βραδιά.Ο ίδιος άνθρωπος είχε επαφές και με τον Βασίλη Στεφανάκο και έναν ακόμη επιχειρηματία». Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είναι καταζητούμενος από την ΕΛ.ΑΣ. για την εμπλοκή του σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών.

«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον δικηγόρο κ. Φραγκίσκο Ραγκούση ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού. Οπως είπε ο κ. Ραγκούσης «ο πελάτης μου θεωρεί όλες αυτές τις κατηγορίες κατασκευασμένες. Δεν γνώριζε ούτε τον υπαξιωματικό ούτε κανέναν άλλον εμπλεκόμενο σε αυτή την υπόθεση».