Οι δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού Σπ. Δανέλλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, ότι τίθεται θέμα συνοχή για το Κίνημα Αλλαγής εάν η ΔΗΣΥ δεν στηρίξει την συμφωνία, προκάλεσαν την αντίδραση του Οδ. Κωνσταντινόπουλος.
Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ δεν δίστασε να επιτεθεί από του βήματος της Βουλής στον κ. Δανέλλη, ο οποίος δεν βρισκόταν στην αίθουσα, λέγοντας ότι από βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, βρέθηκε ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ και τώρα βουλευτής του Ποταμιού.
Ας κρίνει ο λαός την αξιοπιστία του καθένα, είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ έδειξε την πόρτα της εξόδου στον κ. Δανέλλη από το Κίνημα Αλλαγής: «Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του Ποταμιού είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο 24/7, ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία και ότι το ίδιο θωρεί βέβαιον ότι θα πράξει και το κόμμα του, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να διανοηθεί διαφορετική στάση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Δανέλλης: Αήθης προσπάθεια απαξίωσής μου

Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Δανέλλη στον βουλευτή της ΔΗΣΥ στον οποίο απέδωσε «αήθη προσπάθεια απαξίωσής του». Από τα Γιάννενα όπου βρισκόταν για να λάβει μέρος σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, σχολίασε: «Σε ό,τι αφορά το “Μακεδονικό” οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες». «Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και “πιστεύω”», τόνισε, ενώ σημείωσε: «Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο». Ενώ απαντώντας στις αιχμές του κ. Κωνσταντινόπουλου για την πολιτική του διαδρομή, δήλωσε: «Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠαΣοΚ η σχέση μου μπήκε στο “ψυγείο”, όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Πού λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο “σύντροφος” Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;».