Σαφείς αποστάσεις από την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες, παίρνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης, ο οποίος διατυπώνει τις σοβαρές επιφυλάξεις του για χειρισμούς στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής. Μιλώντας στον Σκάϊ είπε χαρακτηριστικά:

«Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα και μάλιστα άμεσων, δηλαδή μετά από ενάμιση μήνα. Ήταν μια πρόταση που έκανε η κυρία Γεννηματά, την οποία τιμώ και σέβομαι ως πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής προφανώς, η οποία δεν ήταν συνεννοημένη με καμία δύναμη νωρίτερα».

Όπως σημείωσε ο κ. Λυκούδης, «ήταν πολιτική πρωτοβουλία που απέρρεε από τον τρόπο με τον οποίο η ίδια είδε τα πράγματα ή ένα στενό επιτελείο υποθέτω». «Προέκυψε από εκεί και πέρα μια σειρά ενστάσεων. Εγώ παραδείγματος χάριν πιστεύω ότι είναι αστήριχτη πολιτικά η πρόταση για εκλογές σε ένα μήνα. Αν δεν συμφωνεί το Ποτάμι δεν έχει δικαίωμα να πει ότι διαφωνεί, αφού είναι ένα αυτόνομος πολιτικός χώρος σε μια μεγάλη πολιτική συμμαχία;», πρόσθεσε, ενώ εκτίμησε ότι: «Προσωπικά νομίζω ότι δεν είναι κοντά οι κάλπες».

Αναφερθείς εξάλλου στις πρόσφατες αυστηρές δηλώσεις της κυρίας Γεννηματά για τις «προσωπικές στρατηγικές» που αλλοιώνουν την εικόνα του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις στο εσωτερικό του, ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι «το αν διαφορετικές σκέψεις ή στοχεύσεις συνοδεύονται με κινήσεις προσώπων, εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί ζήτημα εξ’ αντικειμένου». «Λέει κάποιος “η γνώμη μου είναι να πάμε να φτιάξουμε μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Και λοιπόν; Είπε την γνώμη του. Γιατί αυτό πρέπει να αποτελεί στοιχείο ταραχής στο χώρο; Νομίζω ότι υπάρχει από την αρχή μια περιρρέουσα ανασφάλεια στο Κίνημα αλλαγής που δεν δικαιολογείται διότι ο πολιτικός προβληματισμός δεν είναι ένοχος». Και συμπλήρωσε: «Όποιος τον έχει καλά κάνει και τον έχει, όπως και κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί κάτι άλλο. Συζητήσεις μπορούν να γίνονται. Υπάρχει κάθε φορά η αίσθηση “ποιος υπονομεύει ποιον”, και ”τι συνωμοτικό καλλιεργείται” και αυτό νομίζω ότι είναι επιβαρυντικό στοιχείο για έναν χώρο που προσπαθεί να συγκροτηθεί».