Τα μηνύματά τους στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από την επιβολή του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Φώφη Γεννηματά: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει ένα απροστάτευτο αγαθό

«Κρατάμε ζωντανή στη συλλογική μας μνήμη την καταδίκη των πραξικοπηματιών, που πρόδωσαν την Πατρίδα και κατέλυσαν τη δημοκρατία. Τιμούμε τους χιλιάδες αγωνιστές που με κάθε τρόπο υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τονίζει η Φώφη Γεννηματά στη δήλωσή της για τη συμπλήρωση 51ενός ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «έχουμε το χρέος να μεταδώσουμε στη νέα γενιά, ότι στην εποχή των πολλαπλών κρίσεων και αμφισβητήσεων, η Δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει ένα απροστάτευτο αγαθό».

Σταύρος Θεοδωράκη: Τι σημαίνει χούντα



KKE: Ένταση προσπαθειων για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Την ανάγκη «να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για μια ισχυρή Κοινωνική Συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων», επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «το ΚΚΕ παρότι ήταν εκτός νόμου από το 1947 και χωρίς Κομματικές Οργανώσεις από το 1958, αποτέλεσε την ψυχή της αντιδικτατορικής πάλης», ενώ «δίπλα του έδρασε ηρωικά και είχε τη δική της μεγάλη συμβολή η ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968».

Σήμερα, συνεχίζει, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, αναδεικνύεται σε σημαιοφόρο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που πυκνώνουν τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, που εντείνεται η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα για χάρη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής πάλης, η ετοιμότητα δράσης κάτω από όλες τις συνθήκες και η προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

Χρειάζεται, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για μια ισχυρή Κοινωνική Συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.