«Σε μας δεν θα βρείτε ούτε βολικούς συνοδοιπόρους, ούτε χρήσιμους ηλίθιους», είπε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Αν. Λοβέρδος με αφορμή τις «πλαγιοκοπήσεις» που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την συνταγματική αναθεώρηση.

Μάλιστα διαβεβαίωσε τους κεντρώους και κεντροαριστερούς πολίτες «που ελπίζουν σε μας», όπως είπε, ότι «ηθέση μας είναι ακλόνητη: το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου είναι εφιαλτικό».

Η παρέμβαση του κ. Λοβέρδου προκάλεσε την αντίδραση του προερχόμενου από το ΠαΣοΚ υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, ο οποίος είπε στον κ. Λοβέρδο: «Μην μιλάτε εξ ονόματος της κεντροαριστεράς που στήριξε τον Αλ. Τσίπρα» και τον κάλεσε να θυμηθεί τι έπαθε η προδικτατορική Ένωση Κέντρου όταν κάποιοι σχεδίαζαν συνεργασία της με την Δεξιά.

«Μην γινόμαστε προφήτες γιατί θα διαψευστούμε», είπε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, επισημαίνοντάς του: «Ας μην μιλάμε με το άγχος της πολιτικής συνταξιοδότησης αλλά με περισσότερο ρεαλισμό».
Είχε προηγηθεί η μετωπική επίθεση του κ. Λοβέρδου ο οποίος είπε ότι «ειδικά τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε πολλά και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής αλλά και κυρίως οι πολίτες που μας στηρίζουν και οι οποίοι πραγματικά τρόμαξαν μπροστά στο αποκρουστικό σενάριο που διακινούν τεχνηέντως κάποιοι περί δήθεν συνδιαλλαγής μας μαζί σας».

Και δήλωσε ξεκάθαρα ότι «δεν πρόκειται να σας δώσουμε κανένα άλλοθι για να δικαιολογήσετε στον ελληνικό λαό τα λάθη και τις παραλείψεις σας, τις αυταπάτες και κυρίως τις απάτες σας». «Κάθε πολιτικός χώρος που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να έχει συναλλαγές μ’ αυτή την τοξική πολιτική συγκυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής έχει διαχωρίσει πλήρως την θέση του από τα περιτρίμματα της ιστορίας».

Δεν παρέλειψε δε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «αντί να κυβερνά, καταφεύγει σε εύκολους μονολόγους στα κομματικά ακροατήρια περιφερειακών συνεδρίων και επιδίδεται στο μόνο που μπορεί και ξέρει να κάνει καλά: διχασμό και δημαγωγία». «Έτσι έγινε Πρωθυπουργός και έτσι προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία», είπε.