από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 

Ευ. Βενιζέλος: «Το άθλιο θεσμικό τέχνασμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ευτελίζει Βουλή και Δικαιοσύνη»

Δήλωση του πρώην υπουργού για την πρόταση προκαταρκτικής Επιτροπής
Ευ. Βενιζέλος: «Το άθλιο θεσμικό τέχνασμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ευτελίζει Βουλή και Δικαιοσύνη»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόταση που υπέβαλαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για προκαταρκτική Επιτροπή σχετικά με το σκάνδαλο Novartis


«Το άθλιο θεσμικό τέχνασμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ευτελίζει Βουλή και Δικαιοσύνη

Ακραία θεσμική αθλιότητα συνιστά η πρόταση σύστασης κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Νοβάρτις που υπέγραψαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Νομίζουν ότι έκαναν το τέλειο πολιτικό και θεσμικό έγκλημα, αλλά έκαναν λάθος.

1. Με την πρόταση διαπιστώνεται ότι έχει επέλθει ήδη παραγραφή για το αδίκημα της απιστίας που «ενδεχομένως» τελέστηκε από δυο πρώην πρωθυπουργούς (εκ των οποίων ο ένας επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ), έναν πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επτά πρώην υπουργούς (μεταξύ των οποίων ο εν ενέργεια Διοικητής της ΤτΕ και ο Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ). Άρα για όλα όσα αναφέρονται στο αδίκημα αυτό προτείνεται να μη γίνει τίποτα απολύτως. Έτσι βεβαίως η κυβερνητική πλειοψηφία κλείνει και κάθε περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών κατά του υπουργού της Π. Κουρουμπλή. Χωρίς όμως έρευνα για το αδίκημα της απιστίας δεν μπορεί να ελεγχθεί το κίνητρο και ο σκοπός των τυχόν επιλήψιμων πράξεων σε σχέση με φάρμακα, τιμές, δαπάνες κοκ. Δεν θέλουν να διερευνηθεί η ουσία του θέματος. Τσουβαλιάζουν άλλωστε το χρονικό διάστημα 2000- 2015 που διαχωρίζεται πεντακάθαρα σε περιόδους συγκράτησης και δραστικής μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και σε περιόδους εκτροχιασμού και εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης.

2. Για τα ενδεχόμενα αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλων οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προτείνουν να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής έρευνας, όχι όμως για να εξετάσει την ουσία και να διαπιστώσει αν οι περιβόητες ανώνυμες μαρτυρίες έχουν κάποια πραγματική βαρύτητα ή ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο άξιο λόγου, όποτε πρέπει να μην υπάρξει κατηγορία, αλλά για να εξετασθεί αν οι φερόμενες ως πράξεις έχουν τελεσθεί κατά την άσκηση των καθηκόντων των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε και για τις πράξεις αυτές έχει επέλθει παραγραφή. Οπότε και πάλι κλείνει η υπόθεση με τη λάσπη στον αέρα. Αν οι φερόμενες ως πράξεις δεν έχουν τελεσθεί κατά την άσκηση των καθηκόντων η δικογραφία - λένε οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ -πρέπει να επιστραφεί στη δικαιοσύνη. Αν όμως οι φερόμενες πράξεις δεν σχετίζονται με τα υπηρεσιακά καθήκοντα δεν υπάρχει καν αδίκημα σύμφωνα με την τυποποίηση των πράξεων αυτών στον Ποινικό Κώδικα η διατύπωση του οποίου έχει τροποποιηθεί στη διαδρομή του χρόνου. Σταθερό όμως στοιχείο είναι ότι πρόκειται για εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία. Άλλωστε στον πυρήνα όλων των σχετικών αδικημάτων βρίσκεται η παράβαση καθήκοντος ( άρθρο 259 ΠΚ ). Για όλα δε αυτά τα θέματα υπάρχει σταθερή σχετική νομολογία παλιότερη και πρόσφατη. Αξίζει να προσεχθεί η λογική της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ: αν οι ενδεχόμενες πράξεις δωροληψίας έχουν τελεσθεί κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και άρα βλάπτουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, τότε έχει επέλθει παραγραφή. Αν οι ενδεχόμενες πράξεις δωροληψίας δεν έχουν τελεσθεί κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων και άρα μπορεί να μη θίγουν το δημόσιο συμφέρον αλλά και να μην υπάγονται καν στη νομοτυπική υπόσταση των σχετικών αδικημάτων, τότε υπάρχει αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη όμως δεν διαπίστωσε να έχει αρμοδιότητα και έστειλε το φάκελο στη Βουλή. «Πολύ τέλειο» θεσμικό έγκλημα σε βάρος της δημόσιας ζωής του τόπου για να γίνει δεκτό.

3. Τέλος, για το αδίκημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δεν γίνεται καν μνεία ως προς τα πολιτικά πρόσωπα στο διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας και στα στοιχεία της δικογραφία. Πρόκειται άλλωστε για αδίκημα που ούτως ή άλλως ερευνά η δικαιοσύνη και για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να απαιτείται καμία σχετική ενέργεια της Βουλής κατά το άρθρο 86 Συντ. Συνεπώς οι σχετικές αναφορές στην πρόταση των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι λόγια του αέρα.

Με την πρόταση συνεπώς που υπέγραψαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και εμπνεύσθηκαν οι επιτελικοί εγκέφαλοι του σχεδίου, επιχειρούν να συγκροτήσουν ένα δικονομικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει την επί της ουσίας έρευνα και αφήνει να αιωρούνται χυδαίες συκοφαντίες που εκστόμισαν ανώνυμοι μάρτυρες με εκφράσεις του τύπου «εικάζω» , «πιθανολογώ», «άκουσα να λέει ο Φρουζής», δίνοντας « προστατευμένες» καταθέσεις που δεν συνιστούν απόδειξη σύμφωνα με τον ΚΠΔ.

Απέναντι σε αυτή τη διαστροφική αντίληψη για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει αντίδραση εκείνων των πολιτών που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και το μέλλον του τόπου.

Πρώτη και θεμελιώδης πράξη πρέπει να είναι η άμεση κλήτευση και εξέταση από την προκαταρκτική επιτροπή των τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων μονών τους και βεβαίως σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε δικαιοσύνη. Υπάρχει μόνο λάσπη και εκφασισμός.
»


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (9)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  !!!! | 13/02/2018 17:51
  ..... Ουτε πλεον για χεσ...
  INK
  απάντηση42
   
   
   
  πρόκειται για τον κορυφαίο πολιτικό μας | 13/02/2018 15:23
  να τον ακούτε προσεκτικά γιατί εμβρυθώς λέγει τις πικρές αλήθειες. Τιμιώτατος, ειλικρινέστατος, με εντελώς διαφανή εισοδήματα, καθαρός σαν την δροσοσταλίδα, έχει πέσει και αυτός θύμα των άθλιων συκοφαντών της κυβέρνησης που του προσάπτουν διαρκώς ζητήματα επί των οποίων είναι προφανώς, προφανέστατα θα έλεγα παντελώς αθώος. Που ξανακούστηκε τώρα έλληνας πολιτικός με το status του κ. Βενιζέλου να τα έχει αρπάξει;
  σιγά μην μας χρεωκόπησε κι' όλας
  απάντηση3812
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ο κοσμος τοχει βουκινο και μεις κρυφο καμαρι. | 13/02/2018 14:23
  Οτι προκειτε να πεσει ο αρχικωλοτουμπας πρωθυπουργος μας ο Yes m’am yes sir Αλεξιος Τσιπρας ο μικρος ηρως!! που μεχρι τωρα εχει ξεπουληση μεχρι τα κολωχαρτα μας και τις σερβιετες των ελληνων και ελληνιδων, που ειναι το αγαπημενο παιδι της Μερκελ, του Μακαρον..του Ντοναλντ Ντακ. ... Τραμπ κλπ. Εχετε την απατηλη ιδεα οτι (εκτος αν γινη κανενας πολεμος οπως οταν ξεφορτωθηκαμε Μεταξα και Ιωαννιδη,) με τοσο ισχυρους φιλους θα ξεκουμπιστη απο την εξουσια πριν πουληθη το πετρελαιο, ο χρυσος και το Οσμιο της χωρας?? Παρτε το χαμπαρι αυτη η συμμορια ηρθε για να μεινη....και το κακο ειναι οτι ειναι πιτσιρικας ακομα....εκτος κι αν παθει καμια ξορκισμενη νοσο που θεριζη τωρα τελευταια...
  Κασσανδρος.....(ελπιζω να δημοσιευτει)
  απάντηση339
   
   
  άκρον άωτον | 13/02/2018 14:07
  Αποτελεί πράγματι το άκρον άωτον του θράσους και της παράνοιας, ο εν λόγω κύριος να μιλάει για αθλιότητες ! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
  Θεόδωρος Αντωνιάδης
  απάντηση1649
   
   
   
  επιτέλους... | 13/02/2018 14:05
  πότε θα κλείσουν στην στενή τούτο δω το παλτό της πολιτικής;
  τι περιμένουν;
  απάντηση1950
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Δεκαπέντε, (15), μήνες και έξι, (6), ημέρες... | 13/02/2018 13:23
  Ως υπόθεση εργασίας θεωρούμε ότι η πανάθλια συγκυβέρνηση συριζανέλλ θα προσπαθήσει να γαντζωθεί μέχρι τέλους στη εξουσία. Πότε θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Την Κυριακή, 19 Μαίου 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, Δηλαδή, σε δεκαπέντε, (15), μήνες και έξι, (6), ημέρες από σήμερα!!! Τα καθάρματα πλέον μετράνε αντίστροφα...
  Γνώστης
  απάντηση5211
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-