από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Το πλουσιότερο υπουργικό ζεύγος: Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου

Τι δηλώνουν στο πόθεν έσχες
Το πλουσιότερο υπουργικό ζεύγος: Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το πλουσιότερο υπουργικό ζεύγος, σύμφωνα με τις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσαν για την χρήση του 2015, είναι ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Τα εισοδήματά τους αθροιστικά φτάνουν τα 454.000 ευρώ, βάσει της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου, ενώ διαθέτουν χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 3 εκατ. δολαρίων.

Η κυρία Αντωνοπούλου δηλώνει  καθαρό εισόδημα 70.637 ευρώ και ο σύζυγός της 453.429 δολάρια ΗΠΑ (τότε δεν ήταν υπουργός). Η ίδια το 2015 κατείχε μετοχές και επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια αξίας περίπου 341.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και ο σύζυγός της χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 2,7 εκατομμυρίων (κυρίως σε δολάρια, αφού για χρόνια ζούσε και εργαζόταν στις ΗΠΑ), από μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια. Σημαντικές είναι και οι τραπεζικές καταθέσεις τους.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εμφανίζει σε ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 11.517 ευρώ και περίπου 258.000 δολαρίων σε τράπεζες των ΗΠΑ, εκ των οποίων όμως ποσό άνω των 202.000 δολαρίων προερχόταν από πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομίας δηλώνει καταθέσεις 47.211 ευρώ και 175.851 δολαρίων ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων 128.346 δολαρίων από πώληση περιουσιακού στοιχείου. Τα ακίνητα του υπουργικού ζεύγους είναι ένα διαμέρισμα 110 τ.μ. στις ΗΠΑ, μία μονοκατοικία 300 τ.μ. στη Σύρο σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. με πισίνα και ένα μικρό διαμέρισμα στη Γλυφάδα, ενώ εμφανίζονται να μην διαθέτουν αυτοκίνητο.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2015 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.