από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Νικήτρια των εκλογών της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά με 56,66% - Ο Νίκος Ανδρουλάκης 43,34%

Ψήφισαν 155.560 πολίτες - Δηλώσεις των δύο υποψηφίων μετά τα αποτελέσματα - Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γεννηματά
Νικήτρια των εκλογών της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά με 56,66% - Ο Νίκος Ανδρουλάκης 43,34%
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η Φώφη Γεννηματά είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Με ενσωματωμένο το 96% όσων ψήφισαν η κυρία Γεννηματά λαμβάνει το 56,66% (83.266 ψήφοι) έναντι 43,34% (63.690 ψήφοι) του Νίκου Ανδρουλάκη. Συνολικά ψήφισαν 155.500 σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά το πρωί της Δευτέρας την Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας εκφράζει την ελπίδα του, η εκλογή της κ. Γεννηματά να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στο διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, ενώ χαιρετίζει εξάλλου τη συμμετοχή των πολιτών σε πολιτικές διεργασίες. Αναλυτικά, γνωστοποιώντας το τηλεφώνημά του στην Φώφη Γεννηματά προκειμένου να την συγχαρεί για τη χθεσινή της εκλογή και να της ευχηθεί επιτυχία στα καθήκοντά της, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει: «Η σημαντική συμμετοχή πολιτών σε πολιτικές διεργασίες είναι ένα θετικό μήνυμα για το πολιτικό μας σύστημα».«Ελπίζω», καταλήγει ο κ. Τσίπρας, «η εκλογή της να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στο διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά είχε το βράδυ της Κυριακής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να την συγχαρεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες κ. Παυλόπουλος εξέφρασε στην κα Γεννηματά τις ευχές του για καλή δύναμη και τις έδωσε τα συγχαρητήρια του για την επιτυχία της στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.


Ο καιρός, χθες σε όλη τη χώρα ήταν άστατος αλλά η κεντροαριστερά φαίνεται να ζει τη δική της άνοιξη. Οι φόβοι για προσέλευση στην κάλπη σημαντικά λιγότερων ψηφοφόρων δεν επιβεβαιώθηκαν. Αντίθετα, η συμμετοχή ήταν τέτοια που έδειξε ότι η κοσμοσυρροή της προηγούμενης Κυριακής δεν ήταν τυχαία. Οι πολίτες με τη μαζική τους παρουσία και στο δεύτερο γύρο των εκλογών έστειλαν το μήνυμα ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς ανακάμπτει. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του εγχειρήματος ξεκίνησαν τις δηλώσεις τους με αναφορές στο ηχηρό παρών των πολιτών.

Το αποτέλεσμα είχε ξεκαθαρίσει από την καταμέτρηση του 20% των τμημάτων. Η κυρία Γεννηματά προηγούνταν σε όλες τις περιφέρειες, πλην Κρήτης, το μόνο που έμενε να ξεκαθαριστεί ήταν το τελικό ποσοστό των μονομάχων. Η ροή των αποτελεσμάτων έδειξε και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο. Σε σχέση με τον πρώτο γύρο η Φώφη Γεννηματά έλαβε περίπου τον ίδιο αριθμό ψήφων ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 12000 ψήφους περισσότερους.

Στις 11 το βράδυ έφτασε στο κέντρο Τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακολούθησε, εμφανώς ικανοποιημένη Φώφη Γενημματά. Χαιρετήθηκαν με τρόπο θερμό και αντάλλαξαν συγχαρητήρια. «Για μένα αυτή είναι η κρισιμότερη στιγμή. Να προχωρήσουμε όλοιμαζί» τόνισε περιχαρής ο Νίκος Αλιβιζάτος που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος. Δεν είχε άδικο. Οι εκτιμήσεις ότι μια μάχη Γεννηματά-Ανδρουλάκη θα πόλωνε το κλίμα και θα οδηγούσε πολύ λιγότερο κόσμο στην κάλπη του δεύτερου γύρου, δεν επιβεβαιώθηκαν. Σημαντικές αναταράξεις δεν υπήρξαν. Η ενότητα, έχει διασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα που διεκδικεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στο πολιτικό σκηνικό. Η Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού κέντρου στο οποίο θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι αλλά και οι βασικοί παίχτες του χώρου της κεντροαριστεράς. Τις επόμενες μέρες, η επικεφαλής της Κεντροαριστεράς θα έχει σειρά συναντήσεων με τους συνυποψηφίους της αλλά και τους επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Την κυρία Γεννηματά, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συνεχάρησαν οι Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Απόστολος Πόντας. Όλοι τους επεσήμαναν τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που έδωσε δυναμική στο εγχείρημα αλλά και στην ανάγκη μιας συντεταγμένης και ενωτικής πορείας προς το συνέδριο.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Κώστα Σημίτη. «Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης. Η παραδοσιακή άποψη πως "οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν" δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τη Φώφη Γεννηματά έσπευσε να συγχαρεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.«Θέλω να συγχαρώ την κυρία Γεννηματά, για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε αληθινή συνεννόηση για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο αρχηγός της ΝΔ.

Φώφη Γεννηματά: Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ


Στη νικητήρια δήλωση της, η Φώφη Γεννηματά ευχαρίστησε «τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες» δίνοντας «τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα». Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι έχει «πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες» και επεσήμανε ότι από τη Δευτέρα «όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».

«Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ» τόνισε και ευχαρίστησε τον Νίκο Αλιβιζάτο και όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.»


Νίκος Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι για την ενότητα, υπόσχομαι το μέλλον


Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πολίτες που έδωσαν το παρών στη κάλπη, συνεχάρη τη Φώφη, τόνισε ότι «η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική. Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».


Φώφη: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Σοσιαλδημοκρατία


«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Σοσιαλδημοκρατία, ούτε με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης» τόνισε σήμερα η Φώφη Γεννηματά. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Θέμα FM) αναφερόμενη στις σχέσεις του πρωθυπουργού με του ευρωπαίους σοσιαλιστές επεσήμανε ότι «τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης δεν στηρίζουν τον κ. Τσίπρα αλλά την Ελλάδα. Και το κάνουν μετά από δική μας πολύ μεγάλη προσπάθεια από το 2015, όταν με τις τυχοδιωκτικές πολιτικές και το δημοψήφισμα φτάσαμε με την πλάτη στον τοίχο, λίγο πριν την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε.

Τόνισε επίσης αναφερόμενη στην εσωτερική πολιτική σκηνή ότι «είναι επιλογή του να συγκυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση και να υλοποιεί τις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που του επέβαλαν οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι των εταίρων, ακριβώς γιατί είχε πλήρη αδυναμία να διαπραγματευτεί σωστά με ένα τεκμηριωμένο σχέδιο»

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συγχαίρει την Φ. Γεννηματά


Ο Πρόεδρος του PES Sergei Stanishev δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ θερμά τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της στις εκλογές της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτές οι εκλογές αποτέλεσαν μία γενναία και αναγκαία κίνηση που ενεργοποίησε τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια καθαρή και σαφής νίκη, αλλά και μία πραγματική επιτυχία για όλους τους προοδευτικούς πολίτες χάρη στη σημαντική κινητοποίηση και συμμετοχή που προκάλεσε. Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογές αυτές».

«Πάντοτε υποστηρίζαμε την ενότητα της σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Είμαι ιδιαίτερα ενθαρρυμένος από αυτές τις εξελίξεις. Καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη για έναν ισχυρό, προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό πυρήνα, αυτή η διαδικασία της ανασυγκρότησης μπορεί να αποδειχθεί ένα πραγματικό σημείο καμπής για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και για ολόκληρη τη χώρα. Μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή υποστήριξη του PES».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές στην Κεντροαριστερά - Δεύτερος Γύρος: Αγώνας δρόμου για περισσότερους ψηφοφόρους 
Κεντροαριστερά: Συνάντηση Ανδρουλάκη - Μανιάτη εν όψει β' γύρου 
Κεντροαριστερά: Ακυρες οι εκλογές στο Τρίκερι 
Κεντροαριστερά: Τη Φώφη Γεννηματά στηρίζει ο Ραγκούσης 
Μήνυμα ενότητας για την Κεντροαριστερά η κοινή περιοδεία Γεννηματά - Ανδρουλάκη στη πληγείσα Δυτική Αττική 
Κεντροαριστερά: Καμίνης - Ανδρουλάκης ενόψει των επαναληπτικών εκλογών 
Διεργασίες και παρασκήνιο στην Κεντροαριστερά για τον δεύτερο γύρο 
Κεντροαριστερά: Ματαιώθηκε το debate Γεννηματά - Ανδρουλάκη 
Κεντροαριστερά: Αρχισε η μάχη για τον τελικό νικητή 
Κάλεσμα της Φ. Γεννηματά στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς 
Οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς επανιδρύουν την Δημοκρατική Παράταξη 
Οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς μέσα από τα social media 
Η ώρα της κάλπης - O κόσμος της Κεντροαριστεράς αποφασίζει για το μέλλον της 
Οδηγός προς τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς 
Θεοδωράκης: Στη μάχη της Κεντροαριστεράς μπαίνω για να κερδίσω 
Τζιώτης: Αμεση σύσκεψη υποψηφίων Κεντροαριστεράς και προεκλογικό συνέδριο 
Βίντεο από υποστηρικτές Θεοδωράκη για τις εκλογές της κεντροαριστεράς 
Στην ΕΡΤ τα debates των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς 
Αποσύρεται ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος από την κούρσα της Κεντροαριστεράς 
 
 
σχόλια (48)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Και κλάμα στο Μαξίμου... | 22/11/2017 16:02
  Από τις 12 Νοεμβρίου και την ψήφο των 210.000 κεντοαριστερών πολιτών στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πέσει σε κατάθλιψη... Φαίνεται από την απέλπιδα προσπάθεια των φερεφώνων τους να μειώσουν τη σημασία των εκλογών. Η σφαλιάρα ήταν ηχηρή και πόνεσε... Θα φάνε κι άλλες... Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
  Κυψελιώτης
  απάντηση11
   
   
  δεν ζωντανεύουν οι νεκροί, όσο κι αν κλαις, δεν ωφελεί! | 22/11/2017 00:14
  δεν ζωντανεύουν οι νεκροί, όσο κι αν κλαις, δεν ωφελεί!!
  Akis Tsoxatsopoulakis
  απάντηση31
   
   
  Πλάκα μας κάνετε..; | 20/11/2017 21:40
  Στις τελευταίες εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ μαζί πιάσανε μετά βίας 578.000 ψήφους. Τώρα με τα χίλια ζόρια, αφού πήγαν όλοι, από όλους τους πολιτικούς χώρους (ακόμη και ο Μάνος) να ψηφίσουν για να στηρίξουν υπόλειμμα του άλλοτε ΠΑΣΟΚ που άδειασε από κόσμο και μείνανε οι γέροι που πεθαίνουν σταδιακά, μαζέψανε 155.600 ψήφους. Αυτό είναι ρεύμα..;; Μάλλον για γεροντική ακράτεια φαίνεται. Τελικά αυτό το πράμα τέλειωσε, χωρίς να κερδίσει κάποιος άλλος, διότι απλά - πολύ απλά, οι οπαδοί του σβήνουν λόγω ηλικίας και δεν μετακινούνται σε άλλα κόμματα.
  Ζωή σε λόγου μας.
  απάντηση145
   
   
  ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ | 20/11/2017 20:53
  Ε ρε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Χρυσαυγίτες (πρωτοξάδερφα δηλαδή!) έχουν σηκωθεί από τα χαράματα να τρολλάρουν. Πολύ κλάμα για δαύτους. Πολύ γέλιο για μας!
  ΜΙΔΑΣ
  απάντηση911
   
   
   
  Κοροιδευετε τους εαυτους σας (2) | 20/11/2017 18:56
  Η ξαναζεσταμμενη σουπα δινει δικαιωματα στον απιστευτο συνασπισμο συριζα-ανελ να ελπιζει σε μακροημερευση. Αν οντως ενδιαφεροντουσαν για την επικρατηση σοσιαλδημοκρατικου σχηματος,θα το στηριζαν παραχωρωντας τις θεσεις τους σε αλλους,αφθαρτους.Οι οποιοι με τη σειρα τους θα εκαναν αυτοκαθαρση.Μια αριστεριζουσα ρητορικη με συμπεριφορα του παρελθοντος δεν προσφερει τιποτα. Ουτε της δεξιας που μια χαρα μοιραστηκε μαζι της την πιτα Ελλαδα.Και,βεβαια,ουτε με τους τωρινους που επαθαν κραμπα απο τα πολλα σκισιματα μνημονιων.Να θυμισω;Θουκιδιδης:"προδοτης δεν ειναι μονο οποιος προδωσε.Ειναι κι οποιος δεν τον εμποδισε".Αριστοφανης:"μη περιμενεις να σε σωσουν αυτοι που σε κατεστρεψαν".Ισχυει για ολους!
  Abdul
  απάντηση58
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κοροιδευετε τους εαυτους σας(1) | 20/11/2017 18:45
  Για να δημιουργηθει πραγματικη σοσιαλδημοκρατικη κινηση,αυτη πρεπει ν απαλλαγει απ τα βαριδια του(αμαρτωλου)παρελθοντος.Προδοτης κι ενοχος δεν ειναι μονο ο τσοχατζοπουλος:ειναι κι οσοι ωφειλαν,επρεπε και μπορουσαν να τον αποτρεψουν,ομως εκαναν τα κοροιδα!Δηλαδη,οι ομοσταβλοι του.Οπως και στη νδ,ετσι κι εδω,τα ιδια (διε)φθαρμενα προσωπα,φορουν τα ρουχα τους αλλοιως και μιλουν για νεα κινηση.Και καλα αυτοι:μωροφιλοδοξοι,γιουσουφακια νταβαδων,ακοινωνητοι,αχρηστοι να δημιουργησουν κατι,βρηκαν πεδιον δοξης λαμπρον στη πολιτικη.Αυτοι ολοι που πληρωνουν τις συνεπειες της προδοσιας,γιατι δεν απαιτουν αφθαρτους;Σε τι ελπιζουν;Οτι θα τους σωσουν αυτοι που τους κατεστρεψαν;Κοροιδευετε τους εαυτους σας.
  Abdul
  απάντηση98
   
   
  Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή... | 20/11/2017 18:41
  Προς το παρόν βλέπω μονάχα τους νεκρούς (βλέπε μικρομεσαιες επιχειρήσεις) και το αίμα όσων είναι ακόμη ζωντανοί (βλέπε εργαζομενους στον ιδιωτικό τομέα) . Δυστυχώς την κεντροαριστερά την έχουνε ακόμη κλεισμένη σε ένα βαθύ πηγάδι και έχει μυρίσει και το σκοτάδι....
  Μπιθικωτσης
  απάντηση63
   
   
  Χαλια μαύρα | 20/11/2017 18:36
  ΟΚ δεν θα πάρει 3 % , θα παει στο 6%. Βαριέμαι να πω περισσότερα, Είναι τυχερός ο Κούλης που θα γίνει πρωθυπουργός και ο Αλέξης που θα παραμείνιει εκεί με αξιώσεις για το 2021. Η Γεννηματά δεν πείθει και δεν μπορεί. Ο κόσμος που ενδεχομένως θα ψήφιζε κεντροαριστερά θα πάει ντουγρού στη ΝΔ για να αποφύγει να βλέπει Αλέξη, ενώ αυτοί που είναι στον Αλέξη θα παραμείνουν εκεί. Εαν τυχόν η Φώφη κάνει και το λαθος να ανοίξει την πόρτα στους βρυκολακες (ΓΑΠ, Μπενι κλπ) δεν βλέπω ούτε 3%. Πάλι ΑΦΜ θα αλλάξουν μετα...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση86
   
   
  .... | 20/11/2017 16:41
  .. και πόσο ασχημομούρα είναι Θεέ μου!!
  θεατής
  απάντηση1423
   
   
   
  Κεντροαριστερά | 20/11/2017 15:30
  Οι εκτελεστές της Ελλάδος Η πολιτική αυτή κινησις, [ενωση αριστεριζόντων κομμάτων],είναι η καλύτερη τροφή της φαντασίας των οπαδών κατά την τελευταία τους προσπάθεια ανανήψεως, απο το λήθαργο της.. πολυφαγίας.Και τώρα,που τελειώνουν τα....κουκιά θυμήθηκαν γιατί ο Τσίπρας να τρώγει και να μην τρ'ωμε εμείς οι προνομιούχοι εις το σπόρ της ...αρπας. Γι΄αυτό ,βλέπετε, τον .....μεγάλο ΓΑΠ ,να ακονίζει τα δόντια του, προλέγοντας την ιδέα και τις βλέψεις αυτού του αριστερίζοντος κόμματος. Και καπάκι ο Αρχιερέας της οικονομικής καταστροφής, μετά τον Ανδρέα,όστις τυγχάνει να είναι το πρόσωπο του νεότευκτου κόμματος. Καλή επιτυχία.
  Ken
  απάντηση1321
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πάρα πολύ καλά, | 20/11/2017 15:24
  τώρα θα πάρει το γιωργάκη, το μπενίτο και όλους τους μεγάλους, και ..... εμείς θα τους βάλουμε να μας σώσουν ! Τελικά ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ! Ακραίοι Υπογκριτές, που δεν ξέρουμε τι θέλουμε, δεν ξέρουμε τι σημαίνει Έλληνας, δεν ξέρουμε τι σημαίνει Δημοκρατία, δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε, δεν ξέρουμε τι σημαίνει να ψηφίζουμε και πολύ καλά μας φέρονται, όπως μας φέρονται, αυτοί που ψηφίζουμε. Όμως είναι μεγάλη υποκρισία αύριο να ξανακλαίμε και να βρίζουμε και να ξαναβρίζουμε εκεί που γλύφαμε και ξαναγλύφαμε και .... ξαναγλύφουμε ! ! ! ! !
  κανένας Έλληνας αλλά Έλληνας υπάρχει ;
  απάντηση1918
   
   
  Ενωσις χρυσων μελατων αυγων/συριζανελιτικων τρολ | 20/11/2017 14:53
  Θα την ξεσκισουν την στηλη σημερα χαααχαχαχαχαχαχαχααα Αντε να γελασουμε λιγακι μετα τον θρηνο.
  LMFAO
  απάντηση168
   
   
  Η πρωτη γυναικα πρωθυπουργος της Ελλαδας | 20/11/2017 14:48
  Αυτην την ευχη εχω να σας δωσω κυρια Γεννηματά.
  Γιωργος. Σ.
  απάντηση1416
   
   
  H π.YΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΟΥ ΔΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ | 20/11/2017 14:33
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔHΣY -ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ DEBATE ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΜΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ κ.α.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗΑ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΝΙΔΕΣ , ΛΥΚΟΥΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ,ΑΦΟΥ Ο ΠΑΣΑ ΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ 38ΑΡΗ ΝΙΚΟΥ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ.ALEX YOU ARE DEFINITELY VERY LUCKY.
  N.
  απάντηση814
   
   
  επιτέλους... | 20/11/2017 12:53
  ξεφορτωνόμαστε το παλιό ΑΦΜ, ξεχρεώνουμε αυτόματα τα χρέη του παρελθόντος, και βουρ ξεκινάμε ολοταχώς και πάλι για την κουτάλα, με την ελπίδα να συγκυβερνήσουμε με την φιλη ΝΔ, έχοντας προηγούμενα ξεπεράσει το 3%
  είμαστε τα ορφανά του Αντρέα ρε
  απάντηση2826
   
   
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ, ΠΑΛΑΙΟ | 20/11/2017 11:44
  Πολύς θόρυβος για το τίποτε. Συγκρίνετε το πολιτικό τοπίο πριν και το μετά τις εκλογές στην "κεντροαριστερά" κι αν είστε έμφρων και αδέσμευτος πολίτης θα συμφωνήσετε: Μηδέν εις το πηλίκον. (Άραγε το γνωστό πιλίκιον τι ψήφισε;) Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ο δήμαρχος στο δημαρχείο, ο Θεοδωράκης στο κομματίδιο που έτσι κι αλλιώς πνέει τα λοίσθια και οι υπόλοιποι στο παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ. Σκώρος, ναφθαλίνη, μούχλα. Η πολιτική σκηνή χρειάζεται επειγόντως μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική παράταξη απαλλαγμένη από τους σαλτιμπάγκους του παρελθόντος και τις "κεντροαριστερές" πομφόλυγες, στεγανοποίημενη απολύτως προς την ροζ ή ερυθρή Αριστερά, η οποία δεν θα ψαρεύει στα θολά πολιτικά νερά.
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση3036
   
   
   
  Ουδέν κακόν αμιγές καλού, | 20/11/2017 11:37
  Aς μοιράσουν τους ψηφοφόρους τους με το σύριζα, να γλυτώσουμε από αυτούς τους ανίκανους και άθλιους αριστερούς.
  Zaglos
  απάντηση1933
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Άγχος... | 20/11/2017 11:11
  Τα περισσότερα από τα σχόλια αποκαλύπτουν το άγχος των Συριζαίων και το μίσος των οπαδών των Ανελ και των Χρυσαυγιτών. Όσο και να σας ενοχλεί, όπως είχαμε αρκετοί προβλέψει, 210.000 πολίτες την πρώτη και 155.000 τη δεύτερη φορά κάθισαν στην ουρά και ψήφισαν, ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων, για την εκλογή αρχηγού. Αν τολμούν τα κόμματά σας, ας κάνουν κάτι αντίστοιχο, να δούμε πόσοι θα προσέλθουν... Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Σύριζα και τους Ανελ θα γελάσουμε πολύ!
  Αθηναίος πολίτης
  απάντηση3922
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΝΕΑ | 20/11/2017 11:08
  Αγαπητοί φίλοι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, τα νέα είναι θαυμάσια! Απλώς, κοιτάξτε ποιοι μπήκαν από τα χαράματα για να τρολλάρουν. Δεν είχαν ύπνο οι κακόμοιροι. Κι όταν "αυτοί" δεν έχουν ύπνο, τα πράγματα είναι καλά και για μας και για την πατρίδα!
  ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
  απάντηση3515
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων