Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 19:00, θα μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αφήνει πίσω του στην Αθήνα, ένα εκρηκτικό μέτωπο με τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα και το νέο πολιτικό τοπίο που προέκυψε έπειτα από τις εκλογές στην Κεντροαριστερά. Πάντως αυτό το γεγονός το σχολίασε ο ίδιος με ανάρτηση στο twitter. «Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για το νέο φορέα. Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την Τρίτη, στο Σρασβούργο το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι πολύ φορτωμένο. Οι συναντήσεις του ξεκινούν στις 9 το πρωί με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Guido Raimondi. Συνεχίζει στις 10:00, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani. Στις 11:15, με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Guy Verhofstad. Στις 13:00, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber. Στις 15:30, με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland. Στις 17:00, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. ValdisDombrovskis.

Η σύγκρουση της ΝΔ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν θα τελειώσει γρήγορα καθώς στην Πειραιώς εκτιμούν ότι το θέμα έχει βάθος. Όπως διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης «όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι πάνω στο τραπέζι», αφήνοντας στην ουσία ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας κατά του κ. Καμμένου. «Καμμένος και Τσίπρας πάνε μαζί, είναι το ίδιο πράγμα και θα καταδικαστούν μαζί», επισήμανε στην συνέντευξή του στο Action 24, ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος χαρακτήρισε «μείζον» το θέμα που προέκυψε με τις πωλήσεις πολεμικού υλικού στη Σαουδικής Αραβίας μέσω μεσάζοντα και όχι της τυπικής διακρατικής συμφωνίας. Η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ενώ έχει ζητήσει και να διερευνηθεί η υπόθεση και από τη δικαιοσύνη.

Ολο το σαββατοκύριακο οι δύο πλευρές διασταύρωναν τα βέλη τους. Το Σάββατο η ΝΔ, με ανακοίνωση της κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι έπειτα από τα καταιγιστικά στοιχεία που έφεραν στην επιφάνεια Τα Νέα δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων». «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της κυβέρνησής του», κατέληγε η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Αμυνας απάντησε ότι «από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό».

«Και μόνον το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου», επισήμανε η ΝΔ στην ανταπάντησή της. «Θυμίζουμε στο συστηματικό ψεύτη υπουργό Άμυνας ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία χωρίς μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος. Κατά τα λοιπά, ελπίζουμε να μη στείλει ο κ. Καμμένος την Αστυνομία να συλλάβει και την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Άμεση ήταν η αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας και σε αυτή την ανακοίνωση της ΝΔ: «Μετά τον εξευτελισμό των ανακοινώσεων για μήνυση που δεν υποβλήθηκε ποτέ, η Νέα Δημοκρατία των εξωγήινων του Υμηττού συνεχίζει τη στήριξη των fake news. Λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον παραλογισμό του… παραδείσου».