«Αν επέμενε η κυβέρνηση, κι έλεγε ότι αγνοούμε την Εκκλησία, και αν άλλαζαν τα πάντα στα θρησκευτικά, με την έννοια της αποπομπής της Ορθοδοξίας, δεν θα στήριζα την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σε ερώτηση για το τι θα έπραττε εάν ο Αρχιεπίσκοπος του ζητούσε να πέσει η κυβέρνηση.

Η ερώτηση αφορούσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως κατά τη συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καμμένος ξέσπασε σε λυγμούς και του είπε: «Μακαριώτατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν θα είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι η Τουρκία». Ωστόσο, ο κ. Ιερωνύμος δεν φαίνεται πως ήταν πρόθυμος για κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς σχετικά το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο έδωσε λύση, γιατί μία σύγκρουση της Εκκλησίας με την Πολιτεία θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την επίμαχη πληροφορία για το τι είπε στον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Αν επέμενε η κυβέρνηση κι έλεγε ότι αγνοούμε την Εκκλησία, και αν άλλαζαν τα πάντα στα θρησκευτικά, με την έννοια της αποπομπής της Ορθοδοξίας, δεν θα στήριζα την κυβέρνηση και αυτό το είπα ευθέως μπροστά στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο».

Εξ άλλου, σε ερώτηση για τα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε ένα ευρώ».