Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη κατά την συζήτηση στην Βουλή επί του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι είναι απροετοίμαστος και αποσπασματικός. Μάλιστα τόνισε ότι «φέρατε αυτό τον εκλογικό νόμο γιατί είπατε: “Έρχεται η ΝΔ, πρέπει να την εμποδίσουμε να κυβερνήσει”», όμως υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα εκλογικό σύστημα που να μπορεί να σταματήσει την βούληση του ελληνικού λαού».

«Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ, δηλώνοντας ότι «εμείς την επόμενη μέρα που η ΝΔ λαού επιτρέποντος και λαού επιθυμούντος θα λάβει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, θα κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για ένα εκλογικό σύστημα με την καλύτερη δυνατή αναλογική εκπροσώπηση αλλά και που να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα».

Όπως είπε σχετικά «δεν έχουμε αυταπάτες και ξέρουμε καλά ότι το ύψιστο συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να κυβερνάται και για να κυβερνάται χρειάζεται ένα κατάλληλο εκλογικό σύστημα». Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε η κυρία Μπακογιάννη και όσον αφορά την άρνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στον εκλογικό νόμο το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Σας είπε ο κ. Κοτζιάς ότι δεν είναι σε θέση τα Προξενεία να διενεργήσουν την ψηφοφορία; Γιατί αρνείστε σε Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν;», διερωτήθηκε.

Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα σας στείλει ένα μήνυμα και θα σας πει πηγαίνετε στο καλό γιατί καμία από τις αξίες και τις αρχές που επικαλούσασταν δεν τηρήσατε».