Τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, όπως και τα social media, αυτά που εχθρευόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ήθελε είτε να κλείσει είτε να ελέγξει, διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και στην κινητοποίηση του τουρκικού λαού απέναντι στους πραξικοπηματίες.

Ηταν τα ιδιωτικά κανάλια και οι δημοσιογράφοι που κυνηγούσε η αμετροεπής τουρκική ηγεσία, που στις πρώτες ώρες της μεγάλης σύγχυσης αντέδρασαν δυναμικά στην απόπειρα πραξικοπήματος, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των συνωμοτών και προσέφεραν δυνατότητες επικοινωνίας με τον λαό στον σχεδόν ακινητοποιημένο και απομονωμένο τούρκο πρόεδρο.
Ηταν οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος Ντογάν, που αποτελούσε πρώτο στόχο του καθεστώτος Ερντογάν, αυτοί που αναζήτησαν τον τούρκο πρόεδρο και μετέδωσαν τα μηνύματα αντίστασης και κινητοποίησης στον λαό και στους οπαδούς του. Ηταν οι θεωρούμενοι εχθροί και πολέμιοι του Ερντογάν εκείνοι που πρώτοι αντιστάθηκαν στην ωμή βία των στασιαστών και των τανκς.
Τα αιματηρά γεγονότα στη γειτονική Τουρκία είναι δηλωτικά του αυξημένου ρόλου, της σημασίας και της ανάγκης όχι απλώς ύπαρξης και ανεμπόδιστης λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, αλλά και ενίσχυσής τους.
Απεδείχθησαν τα μέσα ενημέρωσης οι πιστότεροι σύμμαχοι της εκλεγμένης ηγεσίας, εγγυητές και πρωτοπόροι υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και ισχυρές βάσεις επικοινωνίας με τον λαό.
Πράγμα που φανερώνει και στους δικούς μας εδώ κυβερνώντες ότι τα μέσα ενημέρωσης, τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι δεν είναι εκφράσεις της διαπλοκής, όπως θέλει η τρέχουσα ισοπεδωτική, στρεψόδικη και παραπλανητική προπαγάνδα του κ. Παππά, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας.
Τα μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα δεν είναι μόνο οικονομικές οντότητες, όπως θέλουν να τα εμφανίζουν οι εδώ κυβερνώντες.
Είναι και οι άνθρωποί τους, που διατηρούν ευθεία, καθημερινή και αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό, είναι οι δημοκρατικές παραδόσεις και η κουλτούρα που μεταφέρουν, είναι τέλος το ασυνθηκολόγητο πνεύμα που διαπερνά τη λειτουργία τους απέναντι στις όποιες δυνάμεις επιχειρήσουν, έστω αποπειραθούν, να τα ελέγξουν και να τα ποδηγετήσουν.
Αυτό το αδιαπραγμάτευτο πνεύμα ελευθερίας και πίστης στις δημοκρατικές αξίες απέτρεψε το πραξικόπημα στην Τουρκία.
Και αυτό το ίδιο πνεύμα επικρατεί και στις τάξεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ιδιαιτέρως εκείνων που είναι συνδεδεμένα με την Ιστορία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού και της χώρας.
Ας το γνωρίζουν και ας σκεφτούν διπλά και τριπλά όσοι άλλα φαντάζονται στην Αθήνα.