Με επιθετική στρατηγική έναντι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με προσωπικές ευθείες βολές στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που διαπιστώνει ότι η χώρα κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

Παράλληλα με την πιο δυναμική αντιπολίτευση που θα ασκεί από εδώ και πέρα η Ν.Δ., η οποία θα καταψηφίσει το όποιο νομοσχέδιο με μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, κατατεθεί από την κυβέρνηση εάν προκύψει συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Μητσοτάκης δίνει μεγάλη σημασία στον προγραμματικό λόγο του κόμματος.

Με αιχμή τους όρους, «νέο ξεκίνημα», «στέρεες προσδοκίες», «πραγματικές ελπίδες», «αλήθεια» και «ενότητα», ο κ. Μητσοτάκης στοχεύσει να επανασυνδεθεί η Ν.Δ. με κοινωνικές ομάδες που είχαν αποστασιοποιηθεί από την κεντροδεξιά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, στον απόηχο και του δημοσιεύματος του πρακτορείου Politico Europe, το οποίο τον κατονόμασε ως έναν «εκ των νέων και φιλόδοξων πολιτικών στην E.E. που έχουν ήδη επιρροή» και σημείωσε ότι εντάσσεται στο ρεύμα αναγέννησης της μεταρρυθμιστικής σκέψης και ηγεσίας που έχει ανάγκη η Ευρώπη μαζί με τον Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία και τον Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, αναγνωρίζει ότι χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια στην Ελλάδα να αλλάξει η κατάσταση.

Μπορεί στην Ε.Ε. να υπάρχει, όπως μεταδίδουν από τη Συγγρού, η άποψη ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχει εναλλακτική επιλογή και αυτή εστιάζεται στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, εντούτοις η Ν.Δ. δεν θέλει να κερδίσει την αρνητική ψήφο, αλλά θα επιχειρήσει να κατακτήσει την θετική ψήφο των πολιτών.

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα θετικό σοκ στην κοινωνία» λένε από τη Συγγρού και παράλληλα θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό να αποδομηθεί πλήρως το κυβερνητικό επιχείρημα περί της ύπαρξης «ταξικού πρόσημου» του ΣΥΡΙΖΑ σε περιοχές λαϊκές, αγροτικές ή μικρομεσαίων.

Ο στόχος της Ν.Δ. είναι, πέρα από την επανασύνδεση με ψηφοφόρους που απώλεσε είναι να βρεθεί κοντά σε λαϊκές και αγροτικές περιοχές, αλλά και να στηθούν εκ νέου στέρεες γέφυρες με τους μικρομεσαίους.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν ουσιαστικές κινήσεις το προσεχές διάστημα, καθώς πέρα από τις στοχευμένες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη θα παρουσιαστεί και ένα πακέτο φορολογικών αντίμετρων που θα έχουν αναπτυξιακό προσανατολισμό.

«Η παραγωγή πλούτου αφορά τους πάντες, είτε ζουν και εργάζονται στα βόρεια προάστια, είτε στη Δυτική Αθήνα, είτε σε μια αγροτική περιοχή της Ελλάδας. Το ζήτημα είναι να ενεργοποιηθεί θετικά η Ελλάδα που δημιουργεί και παράγει» επισημαίνουν από τη Ν.Δ. και θεωρούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα μεγάλο στοίχημα να κερδίσει: λέγοντας την αλήθεια και καταθέτοντας ουσιαστικές, ρεαλιστικές και εναλλακτικές προτάσεις για ένα άλλο μίγμα πολιτική να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία.

Σε μια περίοδο ραγδαίας φθοράς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της σημαντικής πτώσης της δημοφιλίας του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες σε πολλά επίπεδα, ώστε να γίνει πιο ηχηρό το κεντρικό του σύνθημα: «Φύγετε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί το πολιτικό περιβάλλον για να αποδυναμώσει την κυβέρνηση και κατά συνέπεια να ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την πρωθυπουργία, ενώ θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια η πρόταση του κόμματός του να γίνει γνωστή και κατανοητή, αλλά και να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΝΔ προχωρά με κεντρικό της αφήγημα τη «Νέα Ομαλότητα» και όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης«η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει» και ως εκ τούτου, δίνει έμφαση σε ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες και μιλάει για την ανάγκη ένωσης δυνάμεων για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία.

Ο κεντρικός στόχος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει αποφασιστεί στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, είναι να συγκροτηθεί, όπως λένε, «μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφική συμμαχία που θα τραβήξει την Ελλάδα έξω από τον φαύλο κύκλο της σημερινής παρακμής».