Με μήνυμα του Μανώλη Γλέζου ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας.

«Τονίζω ότι οι εκλογές δεν είναι κρίσιμες αλλά καθοριστικές για την τύχη του λαού μας. Ολοι σας καλούν να κρίνετε, να συγκρίνετε να ψηφίσετε τα κόμματά τους» ανέφερε στο μήνυμά του ο Μανώλης Γλέζος.

Και πρόσθεσε: «Τον υποψήφιο η ιστορία δεν τον καλεί να κρίνει, να διαλέξει… Τον καλεί να αποφασίσει. Πρέπει να αποφασίσει να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του και το μέλλον του.Οι εκλογές είναι καθοριστικές γιατί δίνουν την δυνατότητα στο λαό να σαρώσει το σάπιο και καταπιεστικό καθεστώς, της βίας και της διαφθοράς».

«Πρέπει να αφουγκραστούμε την ιστορία που μας χτυπά την πόρτα και να της ανοίξουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν θεατές σε αυτόν τον αγώνα. Ολοι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού. Για να περάσουν οι ελπίδες και το μέλλον που ανήκει σε εμάς» επεσήμανε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές να σταθούν μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκαιο και την ελευθερία.Ολοι μαζί να αναφωνήσουμε εμπρός Ελλάς για την Ελλάδα για το δίκαιο και την λευτεριά» κατέληξε.

«Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο να φύγουμε από τη μνημονιακή υποδούλωση», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη ΔΕΘ.

«Είναι αδιανόητο το ότι το κόμμα μας έχει τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι αποτελεί αυθαιρεσία το γεγονός ότι η ΛΑΕ αποκλείστηκε από κάθε προεκλογική χρηματοδότηση.

«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχουμε ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση. Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών, οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν. Η ΛΑΕ θα πάει ψηλά».

Παράλληλα ερωτηθείς σχετικά με την κυβέρνηση σημείωσε ότι δεν έπεσε από τον ίδιο, αλλά «παραιτήθηκε ταπεινωτικά».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λαφαζάνης συνοδεύεται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου της ΛΑΕ μετά τον Παν. Λαφαζάνη σημείωσε ότι «η ελπίδα δεν πεθαίνει, αλλά σιγοκαίει στα σπλάχνα του λαού και της κοινωνίας και θα αναζοπυρωθεί σύντομα. Έχουμε καθήκον να την κρατήσουμε ζωντανή».

«Μονόδρομος δεν είναι η υποταγή, αλλά η πάλη και ο αγώνας. Η συνέπεια και η αξιοπιστία είναι αναγκαία στοιχεία για να κερδίσει ο λαός τον αγώνα του» πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια. Δεν υπάρχουν καλά η κακά μνημόνια. Δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά μνημόνια. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και μπορούμε να τελειώσουμε. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή. Πρέπει να σταματήσει αυτή η τρομοκρατία. Σε καμμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό, μόνο στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί έχει μια παράδοση στην υποτέλεια. Αναζητά τους ξενους προστάτες…» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

«Εμείς δεν λέμε ότι έχουμε τη μαγική λύση. Η επιλογή εθνικού νομίσματος σαφώς και έχει δυσκολίες, αλλά όχι μεγαλύτερες από την καταστροφή που θα φέρει το τρίτο μνημόνιο. Αλλά θα αποδειχθεί ένας δρόμος με ελπίδα και προοπτική…» πρόσθεσε

«Η ρευστότητα είναι το κλειδί για να βγούμε από την κρίση και αυτή μπορούμε να την ανακτήσουμε με το εθνικό νόμισμα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Σχετικά με τις Σκουριές ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για ευτελείς αντιπερισπασμοί όσα καταλογίζουν σε εμένα.