Με μία αφοπλιστικά αντιφατική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης σε ρόλο αντιπολίτευσης προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ζητώντας την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, την οποία ως κυβέρνηση ψήφισε προ μερικών ημερών.

Η ανακοίνωση ξεκινά με την διαβεβαίωση ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών». Μόλις λίγες προτάσεις παρακάτω όμως τονίζεται: «Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου»!
Παράλληλα, εξαπολύονται κατηγορίες κατά της ΝΔ («η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε») και αναφέρεται ότι η αναστολή του μέτρου «είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά».
Εν είδει δε προεκλογικής υπόσχεσης, η ανακοίνωση καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο»…