«Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση – και το θεωρώ και λογικό – να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης – κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» ο ευρωββουλευτής του Σκάι, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «προέχει να «κλειδώσει» η συμφωνία, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου και να αρχίσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος» δήλωσε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι πρέπει «την ίδια ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει να επιτυγχάνει αποτελέσματα στους τομείς προτεραιότητας που είχε θέσει πέρα απ’ το μνημόνιο που είναι: διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, επενδύσεις, στήριξη στο μέτρο του εφικτού των ασθενέστερων, προκειμένου αυτή η αναγκαστική επιλογή να συμπληρωθεί με επιλογές που μπορούν να ανακουφίσουν».

Εξάλλου, ο κ. Παπαδημούλης σε ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να υπάρξει συμβιβασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνουν αποχωρήσεις, απάντησε αρνητικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτελούν τον μοναδικό πόλο πολιτικής σταθερότητας και η στήριξη που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό εκτιμώ ότι σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φανεί» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.