Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 μ.μ. της Δευτέρας η συνεδρίαση το EuroWorking Group, ενώ την Τρίτη πριν την Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ το πρωί της Δευτέρας η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

«Νέες προτάσεις» της ελληνικής κυβέρνησης περιμένουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όπως ανακοίνωσε το Eurogroup που συνεδριάζει αύριο στις 14.00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξετάσει «την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα» και να προετοιμάσει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις 19.00 το ίδιο απόγευμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έγινε «μετά την μονομερή αποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις» που γίνονταν στο πλαίσιο της απόφασης του Φεβρουαρίου του 2015.

«Πολύ απογοητευτική για το μέλλον της Ελλάδας» είχε χαρακτηρίσει την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής, προσθέτοντας ότι «δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις» είναι «αναπόφευκτα» για να επιτευχθεί ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.