Φανερά συγκινημένος, ορκίστηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στη Βουλή λίγο πριν τις 18:20 το απόγευμα. Άγημα απέδωσε τιμές, ενώ έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τον νέο Πρόεδρο υποδέχθηκαν στην είσοδο ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στην Ολομέλεια, όπου ο Πρόεδρος έδωσε το θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και πρώην πρόεδροι της Βουλής.

Στη συνέχεια, ο νέος Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, κατευθύνθηκε στο γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου και στις 7 το απόγευμα κατέθεσε -υπό βροχή- στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στο χώρο του Μνημείου ήταν παρόντες, η πρόεδρος της Βουλής, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας.

Το εγκώμιο του νέου Προέδρου έπλεξε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη συγκυρία, τα διακυβεύματα πολλά με πρώτιστο αυτό της εθνικής συνεννόησης» σημείωσε ο κ. Παπούλιας δηλώνοντας βέβαιος ότι ο διάδοχός του θα είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο νέος Πρόεδρος εισέρχεται σε έναν γνώριμο χώρο, δεδομένου ότι υπηρέτησε δύο προκατόχους του, τον Μιχάλη Στασινόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε με εξίσου καλά λόγια για τον απερχόμενο Πρόεδρο και τον άψογο τρόπο με τον οποίο επιτέλεσε τα καθήκοντά του σε δύσκολες εποχές.

Αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες προκλήσεις της εποχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, ιδίως των νέων.