Έτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου (του 2000) για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, απόφαση που προέβλεπε ακόμη και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα, εμφανίστηκε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος.

Εκφράζοντας την προσωπική του θέση, όπως διευκρίνισε, είπε ότι «η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της».

«Το χρόνο για την εκτέλεση αυτής της επίσπευσης της διαδικασίας βεβαίως θα τον εξαρτήσω εν όψει και της νομικής πολυπλοκότητας του θέματος, αλλά και των εθνικών του διαστάσεων και από την πολιτική διαπραγμάτευση που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και από την γνώμη της Βουλής», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος είχε αναφερθεί στο θέμα και κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τότε είχε πει ότι θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.