Στις 3 Φεβρουαρίου πρόκειται να συναντηθεί στη Ρώμη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος και όπως επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

Την Τετάρτη αναμένεται να μεταβεί ο Πρωθυπουργός στο Παρίσι για να συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ.

Επίσης την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Λευκωσία και την Τρίτη στη Ρώμη.

Στα μέσα της εβδομάδας ο Ολάντ έχει προσκαλέσει τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας να επισκεφθεί το Παρίσι πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα διεξαχθεί την 12η Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ διευκρίνισε ότι αναμένεται να «συζητηθεί με σφαιρικό τρόπο» το «σύνολο των ζητημάτων» τα οποία εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως αυτό «της ανάπτυξης» και «του χρέους», θέματα τα οποία «οπωσδήποτε πρέπει να εξεταστούν».

Η Γαλλία, συνέχισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, είναι «διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευθεί, να εμπλακεί σε έναν διάλογο ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις», παρότι σήμερα, όπως επισήμανε, «δεν γίνονται συζητήσεις που να αφορούν την διαγραφή του χρέους» της Ελλάδας.

Ο γάλλος πρόεδρος έχει ήδη τονίσει ότι «οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί» από το ελληνικό κράτος «πρέπει να τηρηθούν».