Η ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Αθήνα συζητείται ότι είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει το Europolitics αναμένεται τον Φεβρουάριο, όταν η ελληνική Βουλή θα προχωρήσει στη διαδικασία προεδρικής εκλογής.

Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις φήμες, και αναφέρει ότι είναι αβάσιμες, το σενάριο αυτό θεωρείται πιθανό ενώ σημειώνεται ότι στην Αθήνα, πολιτικοί αναλυτές επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται ήδη στην «κούρσα».

Άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο ίδιος ο επίτροπος το έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν κανένα σχόλιο και κρατούν στάση αναμονής.

Το βράδυ της Δευτέρας επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο το όνομα του σκηνοθέτη κ. Κώστα Γαβρά, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται πάντα μια πιθανή υποψηφιότητα του προέδρου της Ακαδημίας κ. Νανόπουλου που πολλοί προσδοκούν ότι μπορεί να εκλεγεί με περισσότερους από 200 ψήφους. Την Τρίτη πολιτικοί κύκλοι κάνουν λόγο και για πιθανή υποψηφιότητα της κυρίας Γλυκάτζη-Αρβελέρ.