Αντίθετοι με την ρύθμιση που επελέγη ώστε να εξευρεθεί λύση στο θέμα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδης και ο βουλευτής του κόμματος κ. Άθ. Πλεύρης. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής, όπου ομόφωνα, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα κ. Ι. Τραγάκη, εγκρίθηκε η νομοτεχνική προσθήκη που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου δίνοντας το δικαίωμα στον Ρωμανό να ενταχθεί στο καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης εφόσον παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το 1/3 του ακαδημαϊκού εξαμήνου, οι δυο «γαλάζιοι» βουλευτές δήλωσαν κατά την ψηφοφορία αντίθετοι.

Το απόσπασμα των πρακτικών έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ερωτάται το Σώμα: γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 2075 και ειδικό 151;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 2075 και ειδικό 151 έγινε δεκτή ομόφωνα.

(Ζωηρά χειροκροτήματα)

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι ομόφωνα, κύριε Πρόεδρε! Κατά πλειοψηφία.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Κατά πλειοψηφία!

Κατά την μακρά συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την προηγουμένη (Τρίτη 9 Δεκεμβρίου) ο κ. Πλεύρης τοποθετήθηκε επί των προτάσεων που υπέβαλλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητώντας να ενταχθεί ο Ν. Ρωμανός στο μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα ασχολείται με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν διώκεται για πολιτικά φρονήματα». «Ποινικός εγκληματίας είναι, εγκληματίας ληστείας, όπως είναι και πολλοί άλλοι. Διότι κατά βάση αισθάνεστε την έντονη ιδεολογική συγγένεια και την ανάγκη προστασίας. Έχετε υιοθετήσει την περίπτωση ενός ποινικού εγκληματία και προσπαθείτε να δώσετε ιδεολογικά χαρακτηριστικά», σημείωσε.

Και τόνισε ότι «το νομοθετικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και δεν τιμά ούτε βουλευτή ούτε και κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του ως αναρχικό να ζητά από την πολιτεία περισσότερα δικαιώματα απ’ ό,τι έχουν οι άλλοι κρατούμενοι που είναι αυτή τη στιγμή φοιτητές και δεν μπορούν να πάρουν εκπαιδευτική άδεια, αν δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις».

«Βεβαίως, υπάρχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της παιδείας, όπως και άλλα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως και το δικαίωμα της ζωής που επικαλείστε. Προσβάλλει και το δικαίωμα της ζωής αυτός που μπαίνει με ένα καλάσνικοφ σε μία τράπεζα. Διότι αυτός που μπαίνει με ένα καλάσνικοφ σε μία τράπεζα -και γι’ αυτό τιμωρείται με αυστηρό πλαίσιο ποινής ληστείας- έχοντας το καλάσνικοφ, θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε επίσης ο κ. Πλεύρης.