Κατά των εκκλήσεων για συναίνεση εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης στην Βουλή, επισημαίνοντας: «Ακούμε κάποιους να λένε για συναίνεση, αλλά δεν μας λέτε ότι η συναίνεση συνεπάγεται μια πολιτική νέας λεηλασίας και νέας διάλυσης, όπως δεν μας λέτε και ότι αυτά που προετοιμάζετε για το χρέος δεν είναι τίποτα άλλο από το να το πληρώσουμε πλήρως στο ακέραιο και μέχρι το τέλος και αυτό με πιστοποιητικό βιωσιμότητας».

Επίσης, επιτέθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη ο οποίος απουσίαζε από την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα λογιστικά πρότυπα: «Απουσιάζει για μια ακόμη φορά. Ο κ. Χαρδούβελης έχει άλλου είδους ασχολίες. Να στέλνει e-mail στην τρόικα. Βαρύτατη και σκληρή απασχόληση. Και βεβαίως αυτό που κάνει ο ίδιος και ο πρωθυπουργός με τον συνεταίρο του κ. Βενιζέλο δεν είναι τίποτα άλλο από το να εκλιπαρούν την τρόικα, τους υπαλλήλους των υπαλληλίσκων της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ να έρθουν να μας κάνουν έλεγχο, να αξιολογήσουν τα πεπραγμένα τους, τα θαύματα που έχουν επιτελέσει, δηλαδή την καταστροφή της χώρας», είπε.

Προέβλεψε δε ότι «η μεταμνημονιακή εποχή θα είναι νέο μνημόνιο στο όνομα της προληπτικής γραμμής στήριξης. Το μνημόνιο θα είναι με την πολιτική σας αθάνατο», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε νέα σκληρά μέτρα, καθώς οι τροικανοί «ζητούν τη μάνα τους και τον πατέρα τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Λαφαζάνη σε συναινέσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Κων. Τριαντάφυλλος επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι νομίζει πως μπορεί να αξιοποιεί το μεγάλο πρόβλημα της διαπραγμάτευσης μικροκομματικά.