Η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικαιροποίησε την Τρίτη την απόφασή της να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα υποδειχθεί ως υποψήφιος.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ετέθη το ζήτημα των δημοσιευμάτων, αναφορικά με την στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να επικαιροποιηθεί η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι ΑΝΕΛ επιθυμούν εκλογές και προς τούτο δεν θα στηρίξουν κανέναν υποψήφιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς εξέφρασε επιφυλάξεις, λέγοντας ότι εάν υποψήφιος «είναι ο Κώστας Καραμανλής» ο ίδιος θα πρέπει να το σκεφτεί.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται, με βάση τις δικές του πληροφορίες και κάλεσε τον κ. Μελά να πάρει θέση, για το αν «η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει ή όχι».

Ο κ. Μελάς, φέρεται να τόνισε ότι πρέπει «να φύγει αυτή η κυβέρνηση» και πως ο ίδιος «θα πράξει αυτό που επιτάσσει το καλό της χώρας», συμφωνώντας στο τέλος για την λήψη ομόφωνης απόφασης.