Και μόνο το θέμα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εξουδετερώνει τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο τα όποια σενάρια κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες για μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «Συντονισμός κυβερνητικού έργου» είναι το θέμα για το οποίο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Τετάρτη, στις έξι το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο, μια από τις σπάνιες φορές που συνεδριάζει.

Παρά τα σενάρια, που τροφοδοτούνταν και από διάφορα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός, φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξαν στην απόφαση να μην προκαλέσουν εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, αναστάτωση στο υπουργικό συμβούλιο.

Αν και υπήρχαν αρκετοί που θεωρούσαν ότι έπρεπε ο κ. Σαμαράς να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, εντούτοις ο ίδιος αποφάσισε, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στην παρούσα χρονική περίοδο μόνο πρόβλημα θα δημιουργούσαν, παρά θα έλυναν διάφορα ζητήματα.

Ως εκ τούτου μέχρι στιγμής το μόνο που συζητείται είναι ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου που μετακομίζει σε περίπου δυο εβδομάδες στις Βρυξέλλες, όπου και θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του επιτρόπου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνονται από εδώ και πέρα στην επιχείρηση αλλαγής του κλίματος και της ανατροπής των αρνητικών δημοσκοπήσεων, καθώς η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Ήδη, από αύριο θα ξεκινήσει μια επικοινωνιακή αντεπίθεση με θετικές ειδήσεις, αρχής γενομένης από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα παρουσιαστεί το πρωί της Τρίτης σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ θα μιλήσουν ο κ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.