Συνάντηση εργασίας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο και τον υπουργό Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το τετ-α-τετ μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν εφ’ όλης της ύλης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το τετ-α-τετ μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν εφ’ όλης της ύλης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακόμη, ο Αντ.Σαμαράς και ο Ευ.Βενιζέλος συζήτησαν για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς και για τις σχέσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να συζήτησαν και το θέμα του/ της επιτρόπου που θα προτείνει η Ελλάδα στην Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι για την θέση ενδιαφέρεται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει συζητήσει για το ζήτημα με τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να στηρίζει την Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση της νέας επιτρόπου και η συνεννόηση για το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πρέπει να κλείσει άμεσα, καθώς την Πέμπτη θα πρέπει να προταθεί το όνομα του/ της επιτρόπου εκ μέρους της Ελλάδας.