Συζητήσαμε το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο έχουμε και θα εφαρμόσουμε, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της τρόικας, απάντησε πως «θα εφαρμόσουμε το σχέδιο».

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Πρώτος αποχώρησε από την συνάντηση ο κ. Στουρνάρας και στην συνέχεια ο κ. Χαρδούβελης, ενώ ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία για μια ώρα.

Εξερχόμενος ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων. «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

Στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκονται οι επαφές της τρόικας που έχουν ξεκινήσει από χθες, Πέμπτη, και ήδη φάνηκαν οι προθέσεις: οι εκπρόσωποι των δανειστών έβαλαν φρένο στα κυβερνητικά σχέδια περί φορολογικών ελαφρύνσεων και υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα έχει να εκπληρώσει περί τα 600 προαπαιτούμενα.

Η τρόικα έθεσε στον υπουργό Οικονομικων Γκίκα Χαρδούβελη ζήτημα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Σήμερα η τρόικα συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το θέμα των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο και για τα ισχύοντα για την κήρυξη και υλοποίηση απεργίας, ενώ στις 15:30 οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.