Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1, εξαπολύοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δηλώνοντας σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, «που θα φέρει» όπως είπε, «πολιτικές εξελίξεις» ενώ παράλληλα έκανε άνοιγμα και προς το «Ποτάμι».

«Αυτές οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα. Είναι ουσιαστικά σαν εθνικές εκλογές! Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάιο του 2010 για το μνημόνιο. Θα γίνει τον Μάιο του 2014». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχω γυρίσει τις 13 περιφέρειες και κάνω ανοιχτές ομιλίες όταν ο Σαμαράς κλείνεται σε αίθουσες των 50 ατόμων».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ηΜέρκελ αυτό που φοβάται είναι η λαϊκή ετυμηγορία» ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε συμμαχίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να σταματήσει η λιτότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «θαδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους τη δανειακή σύμβαση.Η Ελλάδα τύποις είναι πλέον χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης Στην πράξη έχουμε φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια. Το στοίχημα για εμάς είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη, με λόγο» τόνισε.