Εκείνοι που εξαντλούνταν σε κηρύγματα μίσους εντός και εκτός Κοινοβουλίου, έδερναν ακόμη και γυναίκες βουλευτές, κήρυτταν θεωρίες μίσους και κινούνταν σταθερά εναντίον του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας… οι ίδιοι την περασμένη Τετάρτη έκλαιγαν με λυγμούς και σπάραζαν στη Βουλή εκλιπαρώντας για έλεος τους βουλευτές που λίγους μήνες πριν λοιδορούσαν!
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έστησαν το δικό τους σόου τόσο από τα έδρανα όσο και από το βήμα της Βουλής. Τα στοιχεία όμως της δικογραφίας για τη δράση της οργάνωσης αποκαλύπτουν ανάγλυφα πως το θέατρο του παραλόγου παίχτηκε αποκλειστικά και μόνο για τις τηλεοπτικές κάμερες. «Τι έχω κάνει και είμαι στη φυλακή; Τι να πω στα παιδιά μου;» σπάραζε ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας μπροστά στην κάμερα… Η απάντηση έρχεται μέσα από το πόρισμα των δύο ανακριτριών που παραδόθηκε στη Βουλή (σελ. 74), όπου η κατάθεση του δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευματικού είναι ανατριχιαστική και αναφέρεται στα επεισόδια στα Δερβενάκια κατά τη διάρκεια του εορτασμού της νικηφόρας μάχης του 1822. Εκεί, μετά την αποχώρηση από τον Αγιο Σώστη, όπως λέει ο δήμαρχος, «καταγράφεται στο βίντεο που υπάρχει κίνηση του βουλευτή Μπούκουρα προς εμένα με την κλασική κίνηση που κάνουμε στον λαιμό υπονοώντας «θα σε σφάξω»… Στην εκδήλωση παρευρισκόταν βέβαια και ο δολοφόνος Ρουπακιάς». Και τα επεισόδια συνεχίζονται με πρωταγωνιστή τον… ευαίσθητο πατέρα να ρίχνει αλλοδαπούς στο λιμάνι της Κορίνθου ως επικεφαλής τάγματος εφόδου, να προπηλακίζει ακόμη και τον ίδιο τον Πνευματικό, να καμαρώνει ως γνήσιος «ελληνάρας και πατριώτης» ότι ποτέ δεν έβγαλε δίπλωμα παρότι οδηγεί από τα 16! Ο βουλευτής ξεκίνησε από τον Αγιο Παντελεήμονα και έμεινε τελικά στην Κόρινθο, όπου διέπρεψε έχοντας ηγετικό πλέον ρόλο. Προφυλακισμένος στο Ναύπλιο θα κληθεί σύντομα να απολογηθεί.
Ολοι κινούνται στη λογική «είμαστε παρθένες μπροστά στους ανακριτές ή στη Βουλή αλλά εκτός είμαστε προκλητικοί και κυρίως δεν αναγνωρίζουμε τους θεσμούς». Το κυρίαρχο παράδειγμα το δίνει ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος. Ετσι, ενώ αποκήρυξε ενώπιον του ανακριτή Σπύρου Γεωργουλέα τον εθνικοσοσιαλισμό, αμέσως αφού βγήκε από το γραφείο, χαιρετούσε με το σύνθημα του Χίτλερ «ζήτω η νίκη»! Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες του, όπως «η Βουλή μάς προκαλεί σιχασιά» ή τον Νοέμβριο του 2011 «ο τελικός σκοπός μας δεν είναι να μπούμε στη Βουλή, εμείς θέλουμε να ζήσουμε τη Βουλή του ’65 με καρεκλιές… Αν είναι καλά παιδιά, δεν θα φάνε ξύλο. Ο πόλεμος είναι η κατάργηση του αμαρτωλού πολιτεύματος».
Στο ίδιο κλίμα της πρόκλησης και του μίσους κινείται και ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος τώρα δηλώνει ότι δεν είναι φασίστας. Τον Δεκέμβριο του 2013 όμως η Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει στην κατάθεσή της ένα πρωτοφανές γεγονός που συνέβη στο προαύλιο της Βουλής με πρωταγωνιστή τον κ. Κουκούτση. «Είδαμε έναν μαινόμενο άνδρα να μας επιτίθεται από πίσω, τον οποίο δεν γνωρίζαμε, ο οποίος πιάστηκε στα χέρια με τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας και με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, τους έβριζε, τους χτύπαγε, τους εκφόβιζε… Μπήκα να τους χωρίσω, μου έπιασε το χέρι και έκανε κίνηση να μου δώσει μπουνιά. Ολη αυτή την ώρα δεν παρενέβαιναν οι αστυνομικοί, μόνο όταν είδαν ότι κινδύνευα παρενέβησαν». Ο συγκεκριμένος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί.
Οι δύο ανακρίτριες λόγω της αίτησης εξαίρεσης του εγκλείστου Γιάννη Λαγού σε βάρος τους εδώ και μία εβδομάδα δεν μπορούν να καλέσουν κανέναν σε απολογία, με αποτέλεσμα να καθυστερεί για άλλη μία φορά η ανάκριση. Είναι βέβαιον, όπως μας έλεγαν έγκυροι δικαστικοί κύκλοι, ότι δεν θα προλάβουν ως την άνοιξη του 2015 να έχουν ολοκληρώσει τη δικογραφία και κάποιοι θα οδηγηθούν εκτός των φυλακών, ακόμη και αν βαρύνονται με κακουργήματα…
Η πολυσέλιδη δικογραφία με τους 66 κατηγορουμένους και τους 29 προφυλακισμένους (μεταξύ των οποίων έξι βουλευτές) προχωρεί μετ’ εμποδίων, καθώς και οι εκλογές είναι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας. Για παράδειγμα, ακόμη δεν έχει κληθεί να απολογηθεί ούτε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είναι υποψήφιος και για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας, αναμένεται μάλιστα να κληθεί μετά τις εκλογές για την υπόθεση των όπλων, αφού έχει ήδη αρθεί η ασυλία του.
Ο εμφανιζόμενος ως μεταμεληθείς σήμερα βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος έχει και εκείνος από την πλευρά του τα δικά του κηρύγματα μίσους, όπως καταγράφονται στη δικογραφία. Η πλέον χαρακτηριστική ομιλία του είναι αυτή μετά τις συλλήψεις τον Δεκέμβριο του 2013, όταν με ιδιαίτερες φράσεις μίσους για «σκουλήκια που δεν θα λιώσουν ποτέ και μετά τον θάνατό τους» και επιθέσεις εναντίον και του υπουργού Δικαιοσύνης δεν φαινόταν τότε να έχει αντιληφθεί ποιο πραγματικά ήταν το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα έχει καταγραφεί ότι ήταν μέλος της οργάνωσης από το 1996… Μετά την άρση της ασυλίας του –και αφού το Συμβούλιο Εφετών αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης των δύο ανακριτριών –θα κληθεί να απολογηθεί…
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι πάντως οι μαρτυρίες και για την κατηγορουμένη πλέον βουλευτή Ελένη Ζαρούλια και για το κοινωνικό της έργο! Ετσι, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα των ανακριτριών, στις 18 Οκτωβρίου 2012 σε αγόρευσή της χαρακτήριζε στο ελληνικό κοινοβούλιο τους μετανάστες υπανθρώπους και τρισάθλιους. Μάλιστα, όταν αργότερα ανακοίνωσε μοίρασμα τροφίμων μόνο σε Ελληνες και κάποιοι της υπενθύμισαν ότι το ελληνικό Σύνταγμα κατοχυρώνει την έλλειψη διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών, εκείνη επέμενε ότι δεν αναγνωρίζει αυτή την κατοχύρωση…

Σκόπελος
Κρίνεται στον Αρειο Πάγο η συμμετοχή στις ευρωεκλογές
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή. Αρεοπαγίτες επιμένουν ότι πρέπει να αναζητηθεί το πραγματικό Καταστατικό, αυτό που βρέθηκε στα αρχεία του βουλευτή Χρήστου Παππά, και αν τελικά κριθεί ότι η δήλωση σεβασμού του πολιτεύματος δεν είναι ειλικρινής, τότε δεν πρέπει να της επιτραπεί να κατέβει στις εκλογές. Παράλληλα οι αρεοπαγίτες θα κινηθούν ανάμεσα σε δύο γραμμές: πώς μπορεί να επιτραπεί σε μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται από δικαστές ως εγκληματική να κατέβει στις εκλογές αλλά και πώς θα αντιμετωπιστεί ο σκόπελος της μη αμετάκλητης καταδίκης του κόμματος.

Μάλιστα, συνταγματολόγοι που πρόσκεινται στην Αριστερά (Γ. Κατρούγκαλος, Κ. Χρυσόγονος) επιμένουν ότι στη χώρα μας δεν μπορεί να αποκλειστεί κόμμα από εκλογική διαδικασία χωρίς καταδίκη. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης τηρούν στάση αναμονής και σκληρή ουδετερότητα λέγοντας στους συνομιλητές τους: «Ο,τι πει ο Αρειος Πάγος».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ