Αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Χρυσή Αυγή προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, με την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες, κατά το διάστημα από τις 10:00 έως τις 13:00, εν όψει της μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα (έχει διαγραφεί από τη ΧΑ) για τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τις 13:00 και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ότι «κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «αν η ΝΔ θέλει να το παίζει χούντα, κλείστε και το κανάλι της Βουλής, κλείστε και τη Βουλή».

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Καλημέρα, ήρθα να προετοιμάσω την απόδραση»