από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Ελληνίδα, Μουσουλμάνα, Ρομά

O ΣΥΡΙΖΑ υπέκυψε στις τουρκικές πιέσεις και την έκοψε από το ευρωψηφοδέλτιο
Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Ελληνίδα, Μουσουλμάνα, Ρομά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πριν από μερικές ημέρες όταν ανακοινώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όσοι ασχολούνται με τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης εξεπλάγησαν ευχάριστα βλέποντας ότι ως υποψήφια από τη μειονότητα η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε επιλέξει τη μουσουλμάνα Ρομά από το Δροσερό Ξάνθης την κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν, αψηφώντας τις διακομματικές πιέσεις και αιφνιδιάζοντας τους «προστάτες» της μειονότητας αλλά και το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης αποτελείται από τους τουρκογενείς, τους Πομάκους και τους Ρομά. Διαχρονική προσπάθεια του τουρκικού Προξενείου και των ανθρώπων του, οι οποίοι ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις είναι να εξαλείψουν τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στη μειονότητα και να εμφανίσουν όλα τα μέλη της ως τουρκογενείς. Κάτι που με την αδιαφορία, ουσιαστικά βοήθεια, της ελληνικής Πολιτείας, το πετυχαίνουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς το υπουργείο Παιδείας κυρίως κλείνει ή υποβαθμίζει τα σχολεία που διδάσκεται η πομακική γλώσσα αλλά και στους Ρομά η ελληνική.

Η κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνίδα Μουσουλμάνα Ρομά και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο των ανθρώπων του τουρκικού Προξενείου, ακροδεξιών, δεξιών, σοσιαλιστών και αριστερών, καθώς προσπαθεί να εξανθρωπίσει τον οικισμό των Ρομά στη Θράκη, να προβάλει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων Ρομά και κυρίως να βάλει φραγμό στην προσπάθεια ελέγχου των μουσουλμάνων Ρομά από αυτούς.

Εχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες και έχει δώσει σκληρούς αγώνες στη δημιουργία ελληνικού σχολείου και παιδικού σταθμού στο Δροσερό παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες του τουρκικού Προξενείου να τα σταματήσει.

Οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης με τη βοήθεια της Αγκυρας και του Προξενείου της Κομοτηνής προσπαθούν λυσσαλέα να εκτουρκίσουν όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης, Πομάκους και Ρομά, οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά παρά την έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας της ελληνικής Πολιτείας, η οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο, διαπράττοντας εθνικό έγκλημα δεκαετίες τώρα, θεωρεί όλους τους μουσουλμάνους της ελληνικής Επικράτειας, Τούρκους.

Η κυρία λοιπόν, Σουλεϊμάν,  έχει εμφανιστεί σε πολλες επιτροπές του ΟΗΕ, που συνήθως μονοπωλούν με την ανοχή του ελληνικού κράτους οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι, για να καταγγείλει την προσπάθεια εκτουρκισμού της φυλής της, και για τη δράση της αυτή έχει τιμηθεί από το Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Η υποψηφιότητά της λοιπόν, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επιβράδευσή της, ενάντια στην προσπάθεια τουρκοποίησης της Δυτικής Θράκης υπό τα βλέμματα της ελληνικής Πολιτείας και το άνοιγμα ενός παραθύρου στη δημοσιοποίηση των προβλημάτων των Ρομά αλλά και των πιέσεων που δέχονται στη ιδιαίτερη αυτή περιοχή της Ελλάδας οι μη τουρκογενείς μουσουλμάνοι.

Αλλά φευ. Οι πιέσεις προς την Κουμουνδούρου του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Μουσταφά Μουσταφά, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απείλησαν ότι αν δεν αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν, θα υπάρξει πλήρης ρήξη με την μειονότητα, με απλά λόγια δεν θα τον ψηφίσουν, έπιασαν τόπο.

Και συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις άλλες παρατάξεις που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο μετά τη δικτατορία, υποκύπτοντας στις διαθέσεις της Αγκυρας και του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής για χειραγώγηση των Ελλήνων Μουσουλμάνων, με μια λιτή ανακοίνωση αργά το βράδυ της Δευτέραςτου Πάσχα απέσυρε την κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιό του και την αντικαθιστά με τον τουρκογενή Ουμίτ Οσμάν Μεστά.

Οι ελπίδες όλων των μη τουρκογενών ελλήνων μουσουλμάνων για μια καλύτερη και φιλικότερη πολιτική της Ελληνικής Πολιτείας απέναντί τους, εξανεμίστηκαν στο βωμό μερικών χιλιάδων ψήφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει ένα τεράστιο εθνικό λάθος, ενδίδοντας στις απαιτήσεις των τουρκογενών μουσουλμάνων και εγκαταλείποντας την προσπάθεια προάσπισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων για τις οποίες υποτίθεται κόπτεται, το οποίο θα το πληρώσει πολύ ακριβά ανεξάρτητα αν καταφέρει να γίνει ή όχι κυβέρνηση.

Το λάθος αυτό σε συνάρτηση με την κάθοδο στις ευρωεκλογές, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, του ακραίου μειονοτικού κόμματος των κληρονόμων του Σαδίκ, δημιουργούν νέα δεδομένα στη Δυτική Θράκη, που δεν μπορούν να εκτιμηθούν σήμερα σε όλο τους το εύρος.

Οι υποχωρήσεις όμως της Αριστεράς στις απαιτήσεις της Αγκυρας και του τουρκικού Προξενείου συνιστούν ένα πισωγύρισμα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας, ανεξάρτητα πολιτικών παρατάξεων και δίνουν βάση στις ακραίες φωνασκίες προσφέροντας βορά στο πιάτο της Ακροδεξιάς τους Ρομά και τους Πομάκους.

Κρίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ελληνική Αριστερά στο σύνολό της αν δεν αλλάξει έστω και την τελευταία στιγμή η απόφαση αυτή. Οι δικαιολογίες που πρόβαλαν οι εκπρόσωποι  του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ροπή προς τον εθνικισμό της κυρίας Σουλεϊμάν, μόνο ως αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν. Γιατί τότε τι είναι οι απαιτήσεις των τουρκογενών;

Και τέλος η Ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της θα πρέπει εγκύψει επιτέλους, τόσες δεκαετίες μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, στα πολύ μεγάλα, διαχρονικά προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Τουρκογενείς, Πομάκοι και Ρομά έχουν κοινά αλλά και ιδιαίτερα θέματα που πρέπει να επιλυθούν. Δεν νοείται κράτος που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκό να αφήνει μια πολύ ευαίσθητη για την εθνική της κυριαρχία περιοχή στο έλεος των πρακτόρων της γείτονος.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έκοψε τη Ρομά Σαμπιχά για τον τουρκογενή Οσμάν Ουμίζ στο ευρωψηφοδέλτιο 
Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Μάλλον ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης 
Πάγκαλος για ΣΥΡΙΖΑ: Τεμενά στον Ερντογάν η αποπομπή της Σουλεϊμάν 
Δ. Χριστόπουλος: Ανοίγει θέμα Συνθήκης της Λωζάννης; 
Eπιλεκτικό ενδιαφέρον από ΜΜΕ για το ευρωψηφοδέλτιο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ 
Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο «Βήμα»: Οι γελοιότητες περί ακροδεξιάς και οι δήθεν αριστεροί 
Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας εξεβρακώθη από τον Ερντογάν 
ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Η υποψηφιότητα Σουλεϊμάν δεν ήταν τόσο αθώα 
Μπακογιάννη: Εθνικά επιζήμιοι οι χειρισμοί για τη Θράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ  
Βενιζέλος: Οι μουσουλμάνοι είναι έλληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι 
Ερωτηματικά παρά την παραίτηση του Κουρτ - Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από το 2013 
Ο ΣΥΡΙΖΑ στα βαθιά νερά του μειονοτικού 
ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά ΝΔ-ΠαΣοΚ για τους υποψηφίους στη Θράκη 
 
 
σχόλια (96)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Πότε δήλωσε Ελληνίδα Ρομά; | 27/04/2014 01:19
  Στη δήλωσή της στον ΟΗΕ δηλώνει σκέτο Ρομά. Υπάρχει κάπου δήλωσή της ως Ελληνίδα Ρομά; Επίσης, είδα ένα βίντεό της, στην "Πρώτη Γραμμή" όπου μιλάει διαρκώς για την Τουρκική μειονότητα, αγνοώντας τη συνθήκη της Λωζάνης που κάνει λόγο για μουσουλμανική μειονότητα. Προφανώς η ίδια θέλει να διαχωριστεί από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο! Αν αναγνωριστεί η μουσουλμανική Ρομά μειονότητα, ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση και της μουσουλμανικής Τουρκικής μειιονότητας. Φαίνεται ότι η Σαμπιχά είναι πράγματι διχαστική, και η υποψηφιότητά της δεν θα βοηθούσε ούτε το ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα εθνικά μας θέματα. Αν κάνω λάθος περιμένω να ακούσω επιχειρήματα.
  Ελελεύ
  απάντηση42
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μουσουλμανική μειονότητα | 25/04/2014 04:28
  Η κ. Σαμπιχά αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνίδα Ρομά και μπράβο της. Το να υποστηρίζουμε όμως ότι στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα σε Τούρκους, Πομάκους και Ρομά είναι τουλάχιστον υποκρισία. Δεν είμαι θρησκόληπτος αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω τον τεράστιο ρόλο που έπαιξε το θρησκευτικό φαντασιακό στη διαμόρφωση της νεοελληνικής και της τουρκικής ταυτότητας. Αλήθεια, εμείς δεν είμαστε αυτοί που επί τόσους αιώνες ονομάζαμε "Τούρκους" τους μουσουλμάνους της Ελλάδας, ακόμα και αν ήταν ελληνόφωνοι (π.χ. Τουρκοκρητικοί); Ας αποδεχτούμε λοιπόν το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών μουσουλμάνων της Θράκης αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.
  Αντώνης
  απάντηση56
   
   
  Το παλιο εθνικοφρων = με το σημερινο ελληνο-ορθοδοξος | 24/04/2014 09:14
  21ος αιωνας στην Ελλαδα... ακομη ο Ελληνας ειναι συνωνυμος με τον ορθοδοξο - λες και το παθημα της Κυπρου δεν μας διδαξε ΤΙΠΟΤΑ ακομη. Το μελλον μας παιδια ειναι προς την αλλη κατευθυνση...
  βασιλης
  απάντηση102
   
   
  Σύριζα: Ἕλληνες εἶναι μόνον οἱ Χριστιανοί! | 24/04/2014 01:52
  Ὀ Σύριζα θεωρεῖ μόνον τοὺς Χριστιανοὺς Ἕλληνες, ὅλους τοὺς Μουσουλμάνους Τούρκους κτλ. Ὄπως στὴν Ὀθωμανικὴ Αὐτοκρατορία, ὅπου τὰ ἔθνη δὲν ὐπῆρχαν, μόνο οἰ θρῃσκεῖες μὲ τὸν ὄρο γένη. Τοὺς Ἐθνικοὺς μᾶλλον θὰ τοὺς κλείσει στὴν φυλακὴ ὠς ... ναζιστές. Ἡ μόνη διαφορὰ μὲ τὴν Χρυσῆ Αὐγὴ εἶναι ὅτι τοὺς Ἐθνικοὺς θὰ τοὺς φυλακίσει ὡς κομμουνιστές.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση84
   
   
   
  ANTΩΝΗ Κ | 23/04/2014 23:49
  ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΑ ΕΞΗΣ - ΠΡΩΤΟΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΤΕ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ - ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ (ΑΝΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ) ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - ΤΡΙΤΟΝ Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΗS ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΥΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ETΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ) ΜΟΙAΖEΙ ΜΕ ΤΟΥ ΣΑΜΨΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ, ME TOY NTIΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΛΠ - TETAΡΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΧΡYΣΑΥΓΙΤΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
  GERMANOBISBIRIKOS
  απάντηση26
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ξεφτιλα απο πολλες πλευρες | 23/04/2014 14:39
  Απο τη μια ξεφτιλισμενοι συριζαιοι που δε γνωριζου βασικα πραγματα , οπως οτι η μουσουλμανικη μειονοτητα της ελλαδας δεν ειναι αμιγως τουρκικη, υπαρχουν πομακοι και ελληνες ρομα. Απο την αλλη ολοι οι πατριωτες εθνικοφρονες που βγαινουν και κραζουν τωρα, πότε νοιάστηκαν για τους τσιγγάνους, ή για τους Πομάκους? ΠΟΤΕ. Γύφτους και τουρκογυφτους τους λεγανε/λεγατε παντα, αδιαφορωντας και περιθωριοποιοντας τις οποιες κοινοτητες. Βουλωστε το λοιπον τωρα και λουστειτε τα. Φυσικα οι μεγαλυτεροι χαμενοι ειναι οι πομακοι και οι ρομα.
  ΕθνοΆναρχη
  απάντηση285
   
   
  Προσοχή | 23/04/2014 10:04
  Προσέξτε τον προφανή ...οδικό χάρτη της μουσουλμανικής μειονότητας και του Τουρκικού προξενίου : αυτοπροσδιορισμός - δημοψήφισμα -σύνορα στον Στρυμόνα ! Ποιά η άποψη του νεοδιορισθέντος Οσμάν Μεστά επ'αυτού ( που θα την αναπτύξει - ο μη γένητο και στη Ευρωβουλή ! ) ; ποιά η του ΣΥΡΙΖΑ ; Όσο για τις ευθύνες των άλλων , να θυμήσω πως πριν δύο 10ετιες ο μαχανικός Εμφιεμτζόγλου με δική του χρηματοδότηση , έβγαλε και διένειμε λεξικό της Πομάκικης διαλεκτου στα Ελληνικά , που έμεινε βεβαίως ασχρησιμοποίητο !!!!
  Κώστας Μ.
  απάντηση225
   
   
  Έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια... | 23/04/2014 08:14
  Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν Τουρκική συνείδηση είναι γνωστό. Η αποπομπή της Σουλειμάν για την έλλειψη Τουρκικής συνείδησης είναι ένα γεγονός που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει ακριβά στις εκλογές. Όχι μόνο προσβάλει τα Ελληνικά συμφέροντα αλλά και κάθε κανόνα λογικής. Η γυναίκα είναι Τσιγγάνα μουσουλμάνα. Αυτή η κοινότητα δεν πρέπει να εκπροσωπηθεί; Ντροπή πια.
  Vaggelis
  απάντηση395
   
   
   
  NA ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ | 23/04/2014 01:14
  ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ . ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ - ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΕΞΕΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΑΜΠΙΧΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟ 21 (ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ , ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ 21 ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΛΠ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΧΩ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΑΜΠΙΧΑ
  GERMANOBISBIRIKOS
  απάντηση1214
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Και τώρα τι κάνουμε; | 23/04/2014 00:17
  Έχω γράψει πάρα πολλές φορές ότι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι τους γίνεται -κι ας είναι και καθηγητάδες. Κάθε φορά το επιβεβαιώνουν με τις επιλογές τους. Τους ευχαριστώ γιατί την ικανοποίηση που μου δίνουν και στηρίζουν με τον τρόπο τους τις δικές μου ορθές πολιτικές απόψεις -κι ας μην είμαι καθηγητής!
  Δημήτρης
  απάντηση188
   
   
  Ανθελληνες Συριζαιοι | 22/04/2014 23:32
  Καταγομαι απο την Θρακη και θελω να σας διαβεβαιωσω οτι το ελληνικο στοιχειο ειναι πικραμενο, ενοχλημενο και απογοητευμενο απο τους ψευτοαριστερους του χαβαλε και της καλοπερασης. Θα με θυμηθητε οτι οι πλεον κερδισμενοι θα ειναι -δυστυχως η ΧΑ- και ιδιαιτερα ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
  Εβριτης
  απάντηση257
   
   
  Mia Zoi Prodotes | 22/04/2014 23:09
  ego den mporo na katalavo pos to Elliniko kratos den exei parei xamparei oti I MIT exei diisdisei sto TSYRIZA edo kai xronia??
  Ardin
  απάντηση68
   
   
  ντροπή σας ... | 22/04/2014 22:41
  Πόσο ξεδιάντροποι κατά της χώρα μας η σφηκοφωλιά της Παντείου με τις ανίατες ιδεοληψίες της ; Ντροπή τους.. Νεοδημοκράτες μην χαίρεστε, εσάς δεν σας ψηφίζουμε με τίποτα!..
  κατσινας
  απάντηση4510
   
   
   
  Ίση μεταχείριση | 22/04/2014 21:19
  Ηθελα να ήξερα οι Έλληνες της Τουρκίας πού βρίσκονται σήμερα; Στη Τουρκία πάντως όχι. Τα γεγονότα του 1955 στην Πόλη είναι ενδεικτικά. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι γιατί να υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα; Δεν τους έφταναν 400 χρόνια; Να επιστρέψουν στη μητέρα-πατρίδα τους να λατρεύουν εκεί τον προφήτη τους με τους φερετζέδες τους, τους ιμάμηδες κι όλα τους τα λούσα...Δεν ξέρω κιόλας αν ισχύει η Σαρία στη δυτ. Θράκη...Σ'αυτό τον μάταιο κόσμο πρέπει να ισχύει τουλάχιστον η αρχή της ίσης μεταχείρισης. Είναι μια καθαρά αριστερή άποψη, επομένως υποθέτω μη παρεξηγήσιμη.
  Σπύρος Γιακουμάκης
  απάντηση4217
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Ελληνίδα, Μουσουλμάνα, Ρομά | 22/04/2014 21:07
  πολύ καλό το άρθρο σας. λυπάμαι να πω, αλλά δεν περίμενα τίποτα καλύτερο, από ένα κόμμα στον προθάλαμο της εξουσίας, που δείχνει να ναι κακέκτυπο άλλων ήδη ναυαγισμένων κομμάτων, που δέσποζαν για χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο.
  ΔΙΟΤΙΜΑ
  απάντηση5710
   
   
  καλιο αργα παρα ποτε | 22/04/2014 20:55
  ευτυχως που υπαρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα καθεστωτικα ΜΜΕ θυμηθηκαν οτι στη Θρακη υπαρχουν μειονοτητες.
  ντίνα
  απάντηση2335
   
   
   
  τώρα το θυμηθήκατε; | 22/04/2014 20:05
  Έπρεπε να γίνει αυτό για να δείτε τι γίνετε στην Θράκη και ουσιαστικά να χτυπήσετε τον Σύριζα; Υποκριτές και φαρισαίοι...
  μακινας
  απάντηση2554
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το ΚΚΕ δεν θα είχε την προδοτική στάσι του Σύριζα στο προκείμενο! | 22/04/2014 19:57
  Κατά τα άλλα ο (προδοτικός) Σύριζα λέει ότι θα διαπραγματευθεί με την Μέρκελ (όταν δίνει γη και ύδωρ στο τουρκικό προξενείο). Κρίμα διότι έτσι εχάθη μία λαμπρά ευκαιρία να διατρανωθούν αι βασικές ελληνικές θέσεις στο "μειονοτικό" ζήτημα της Δυτ. Θράκης (ότι δηλ. δεν είναι αμιγώς τουρκική μα τριεθνής ή τριφυλετική) και ότι, ακόμη, το τουρκικό προξενείο παρεμβαίνει εκεί ασύστολα και (έως τώρα) ανεμπόδιστα. "Λαμπρά ευκαιρία" διότι η κ. Σουλεϊμάν, που τα λέει αυτά, δεν θα ήταν με ένα "δεξιό" κόμμα, μα με ένα "αριστερό", άρα θα κατεδείκνυε την εθνική ομοαντίληψι στο ζήτημα. Γι' αυτό και λέω πως αν γινόταν κυβέρνηση ο Σύριζα, θα μας έπαιρνε τα κενά σπίτια για να βάλει μέσα λαθρομετανάστες...
  Ν. Πειρουνάκης
  απάντηση5110
   
   
   
  ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!! | 22/04/2014 19:18
  Τι θα πει ελληνιδα ρε!!! Στη συνειδηση να μου πειτε τι ειναι!!!!!!!!!!!
  ΝΙΚΟΣ
  απάντηση18103
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
-