«Οι δηλώσεις των κ.κ. Μέρκελ και Σαμαρά επιβεβαίωσαν την πλήρη συμφωνία των δύο πλευρών στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας και μνημονίων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει τις δηλώσεις των δύο ηγετών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στον κ. Σαμαρά τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, παρά έμεινε στις ευχαριστίες προς τη Γερμανίδα καγκελάριο για την τιμή που του έκανε να τον συναντήσει, σε ευχολόγια για την ανάκαμψη και στα καθιερωμένα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Δεν αξίζει στο λαό μας ένας τέτοιος πρωθυπουργός, δεν του ταιριάζει τέτοια αντιμετώπιση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κεδίκογλου: Αξιοθρήνητος ο Τσίπρας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ, δήλωσε:

«Ο κ. Τσίπρας ήταν θλιβερός. Τώρα πια κατάντησε αξιοθρήνητος»

ΚΚΕ: Κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής

«Η επίσκεψη της Μέρκελ έχει στόχο να στηρίξει τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, να προωθήσει τις μπίζνες των γερμανικών ομίλων» δήλωσε από την πλευρά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου.

«Τη Μέρκελ δεν την καλωσορίζει μόνο ο Σαμαράς και η κυβέρνηση, αλλά το κεφάλαιο της χώρας. Χάρη και στη Μέρκελ, δηλαδή τη Γερμανία, η αστική τάξη στην Ελλάδα απέκτησε ένα αντεργατικό-αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να αυξάνει την κερδοφορία του.

»Από ό,τι ακούμε και διαβάζουμε μέρος της επίσκεψης θα είναι και η συγκρότηση ενός επενδυτικού ταμείου, με τη συμμετοχή και γερμανικών κεφαλαίων, για την καπιταλιστική ανάκαμψη» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.