Ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας της ΕΕ χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την εφαρμογή των κυρώσεων στη Ρωσία για τις εξελίξεις στην Κριμαία.

«Βάση της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά και η ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη. Είναι ιστορική η αποστολή μας να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο- και η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για την εφαρμογή ορισμένων κυρώσεων αποτελεί ένα πολύ καθαρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας» είπε προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ταυτόχρονα πως «κρατάμε πάντα ανοικτά τα διάφορα κανάλια του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε αυτό τον διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί μια τελική, αποδεκτή λύση».

Αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενόψει της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας ως μέσο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη.