Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο ορισμένοι βουλευτές του να διαφοροποιηθούν από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και να μην ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σήμερα, Τετάρτη.

Η Πολιτική Γραμματεία έχει αποφασίσει να υπερψηφιστεί η άρση της ασυλίας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, ορισμένοι βουλευτές, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουν εκφράσει νομικές επιφυλάξεις για την άρση ασυλίας ορισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με επιστολή του έχει προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να πει «ναι» στην άρση της ασυλίας.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι και το θέμα του Μανώλη Γλέζου ο οποίος, όπως και η κ. Κωνσταντοπούλου, διαφοροποιήθηκε από το κόμμα στις προηγούμενες ψηφοφορίες για την άρση ασυλίας χρυσαυγιτών βουλευτών.

Όπως αναφέρουν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για δύο τουλάχιστον βουλευτές της Χρυσής Αυγής «δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα, στοιχείο» που να τους συνδέει με εγκληματική δράση. Το ίδιο επιχείρημα επικαλέστηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Γραμματείας με το προεδρείο της ΚΟ.